Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na veřejnost unikly další snímky faceliftovaného BMW X3 a iX3

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Modernizace modelů X3 a iX3 měla zůstat ještě několik měsíců pod pokličkou, z Číny však unikly nové fotky zcela bez maskování.

Není to tak dlouho, co se na stránkách španělského zastoupení automobilky BMW předčasně objevil snímek modernizovaného BMW X3. První únik sice nenabízel mnoho detailů, byl však zajímavou předzvěstí modernizace, která měla být odhalena začátkem léta. Jenže díky Číně už nemusíme čekat.

Na webových stránkách čínského Ministerstva průmyslu a informačních technologií se totiž objevilo několik snímků, které neodhalují pouze modernizované BMW X3, ale také jeho čistě elektrického sourozence s označením iX3. Samozřejmě jde o verze určené pro čínské trhy, většina změn exteriéru by však měla být globální záležitostí. Na co se tedy můžeme těšit?

Hned na úvod můžeme začít pozitivní informací, že ledvinky zůstaly u celkem normální velikosti, jsou ale ještě výrazněji propojeny ve stylu modernějších BMW a mají lehce upravené tvary. Ostatně v galerii můžeme vidět i několik odlišných provedení uzavřených ledvinek pro model iX3.

K vidění je ovšem i M Sport Paket, který oběma modelům nadělí například sportovnější nárazníky. Nechybí detailní záběry na různé dekory a doplňky, jako černé okenní lišty, černé kryty zrcátek nebo zdůrazněné otvorů v blatnících za předními koly.

Mezi další výrazné body inovace pak patří nové tvary předních světlometů, které jsou ostřeji řezané, působí agresivněji a zřejmě nabídnou novou grafiku denního svícení. Nové jsou však i zadní svítilny, které by kromě jiného měly nabídnout i 3D grafiku.

Video se připravuje ...

Fotky interiéru bohužel k dispozici nemáme, očekává se ale, že změny v kabině budou spíše drobnější a zaměří se například na infotainment a nabídku materiálů. Pod kapotou se pak žádné větší změny neočekávají.

Mnichovská automobilka zatím neoznámila konkrétní datum premiéry modernizovaných BMW X3 a iX3, všeobecně se však očekává, že k odhalení dojde v průběhu června. Zajímavostí pak je, že facelift iX3 bude zřejmě tím nejrychlejším od představení nového modelu v historii BMW. Automobilka ale potřebuje, aby čistě elektrická verze držela krok s verzí konvenční, která už je na trhu o něco déle.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - kaa
14. 5. 2021 15:29
BMW???
Tak takového bavoráka bych fakt nechtěl. Slušný hnus.
Avatar - KANKUNEN
14. 5. 2021 14:01
TVL, číňáci už umí lepší design
než BMW.