Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nabídka Mahindry za Pininfarinu byla odmítnuta

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Tři ze čtyř bankovních věřitelů stojí za zamítnutím návrhu indického koncernu Mahindra & Mahindra na převzetí italské společnosti Pininfarina.

V březnu letošního roku agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje zveřejnila zprávu, zmiňující jednání o koupi italské designérské firmy Pininfarina indickým koncernem Mahindra & Mahindra.

Nyní agentura Reuters s odvoláním na italský deník Il Messaggero uvádí, že k plánovanému převzetí italské firmy indickou společností nedojde.

Důvodem je odmítnutí návrhu Mahindra & Mahindra na odepsání poloviny dluhu Pininfariny ve výši 87 milionů eur trojicí ze čtyř věřitelských bank.

Zástupci společnosti Pininfarina tuto zprávu podle italského zdroje odmítli komentovat a vyjádření indické společnosti Mahindra & Mahindra se údajně prozatím nepodařilo získat.

Italský deník Il Messaggero zároveň uvádí, že vedení společnosti Pininfarina nyní bude usilovat o dohodu s věřiteli ohledně restrukturalizace svého dluhu, aby se jim podařilo zachránit tradiční italské designérské studio a karosárnu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
30. 6. 2015 16:34
Zázrak?
To přeci není v módě aby se dneska nenechal nějaký EU/US podnik koupit Asijským ...