Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nádherná Alpine A110 ze sedmdesátek si našla nového majitele za více než 4 miliony korun

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Originální Alpine A110 z období šedesátých a sedmdesátých let minulého století je ikonický model, za nímž se ohlédnete i po více než půl století.

Alpine je značkou, která v posledních letech doslova vstává z mrtvých. Je tomu několik dní, kdy jsme přišli s informací, že značka, která je součástí skupiny Renault, bude mít svůj první showroom v České republice již toto léto. Přes tohoto dealera v Průhonicích tedy bude možné objednat znovuzrozený a v současné chvíli jediný model Alpine A110. Alpine, které obnovilo své působení na automobilovém trhu v roce 2017 po více než 20 letech, ale nezahálí ani na poli elektromobility. Alpine totiž chystá SUV s čistě elektrickým pohonem, které by mohlo konkurovat Porsche Macan.

Video se připravuje ...

Současní představitelé Alpine vynakládají obrovské úsilí, ale na závěry, zda se značka vrátí do svých nejslavnějších let, je zatím příliš brzy. Za nejslavnější éru můžeme označit právě šedesátá a sedmdesátá léta minulého století, kdy se vyráběl originální a ikonický model A110. 

Alpine A110 se v rozmezí let 1963 až 1977 vyrábělo s několika variantami motorů. Konkrétní kousek, který se nachází na Bring a Trailer, je z roku 1973 a nese označení 1600S. Pod tímto označením měly modely A110 1,6litrový čtyřválec s pětistupňovou manuální převodovkou a výkon dosahující 140 koní. Počitadlo kilometrů inzerovaného A110 1600S ukazuje 35.000. 

Konkrétní model je nalakován v pro Alpine typicky modré metalické barvě, ve které se vyrobila většina originálních A110. Původně byl vůz zakoupen v Neapoli v Itálii. Druhému majiteli z italské provincie Avellino byl prodán o tři roky později. V rodině druhého majitele vydržel až do minulého roku, kdy byl prodán společnosti ironmotors, která se zabývá prodejem historických vozů. 

V posledních letech, ještě pod druhým majitelem, prošel inzerovaný model renovací laku a výměn jednotlivých dílů, mezi které například patří chromovaný přední i zadní nárazník, zrcátko na straně řidiče nebo mlhové světlomety. Kromě těchto renovací Alpine A110 1600S ještě dostal nové nastavitelné tlumiče Koni. Renovací prošel také interiér, u něhož by málokdo poznal, že má za sebou již pět dekád. Sedadla jsou pokryta černou koženkou, kterou doplňuje hliníkové obložení v palubní desce a kožený volant MOMO.

Rozhodně není divu, že se takto zachovalý a zrenovovaný vůz povedlo prodejci prodat za více než 4 miliony korun. Z celkového počtu 7176 vyrobených kusů původní Alpine A110 se dá říci, že bude patřit mezi ty nejzachovalejší a nyní i nejdražší. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme