Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Naše první SUV může být součástí italských policejních sborů, potvrdilo Ferrari

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Na podobu prvního sportovně-užitkového vozu italského Ferrari si ještě musíme nějaký čas počkat. Už nyní ale tušíme, že dostane i policejní zbarvení.

Vztahy mezi skupinou FCA a italskými Carabinieri nedávno utužil vznik několika policejních Jeepů Wrangler s otevřeným nebem nad hlavou. Spolupráce by se za pár let mohla prohloubit ještě více, vedení Ferrari totiž věří, že součástí policejních sborů se stane i jejich první SUV, které se aktuálně připravuje. Luxusní značka ve službách policie není v Itálii ničím výjimečným, jen vzpomeňme na několik upravených sporťáků z dílny Lamborghini.

Možnost policejních SUV Ferrari potvrdil sám Sergio Marchionne. Ten sice v příštím roce zamíří do důchodu (příjezd modelu se očekává až později), ale v Maranellu zůstane, tudíž právě on rozhodne o tom, jestli první SUV italské značky majáky na střechu skutečně dostane.

SUV Ferrari je otázkou několika příštích let, proto se o technických podrobnostech zatím jen spekuluje. Fanoušky značky by pod kapotou jistě potěšil ikonický dvanáctiválec, střízlivější odhady zase hovoří o V8 biturbu z modelů 488 GTB a Portofino. Nevylučuje se ani příprava hybridní pohonné jednotky.

Marchionne každopádně slíbil, že novinka zůstane ve všech ohledech čistokrevným Ferrari. A italští strážníci by takovou novinku jistě ocenili, šlo by o další automobilovou chloubu hned vedle Alfy Romeo Giulia Quadrifoglio či Lotusu Evora.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
1. 7. 2018 10:05
Tak, doufejme...
Doufejme, že takto vypadat nebude. Pokud by tak vypadalo, nesmí nikde zaparkovat, protože by okolo něj bylo nablito. Žádný normální člověk pohled na tu zrůdu nevydrží.