Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nastal konec Top Gearu? Poslední řada se možná ani nedostane na veřejnost

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Vážná nehoda jednoho z moderátorů zřejmě ukončí celý pořad. Z produkčního týmu odchází lidé a roztočené řada nejspíš zůstane v šuplíku.

Britský motoristický pořad Top Gear je celosvětovým fenoménem, který už nejednou přežil události, jenž by jiné pořady definitivně pohřbily. Připomenout můžeme nehodu Richarda Hammonda z roku 2006, po které zůstal dva týdny v komatu. Konec ale mohl znamenat i odchod Jeremy Clarksona a jeho kolegů v roce 2015, což si nejspíš každý z nás ještě dobře pamatuje.

Britská společnost BBC, pod kterou Top Gear spadá, všechny krize zatím překonala. Podle informací Daily Mail se však zdá, že poslední nehoda moderátora Freddieho Flintoffa může znamenat definitivní konec natáčení. Roztočená 34. sezóna by se přitom už nikdy nemusela dostat na veřejnost.

Video se připravuje ...

Připomeňme, že k nehodě došlo již koncem minulého roku, kdy měl Flintoff převrátit malý britský sporťák Morgan Super 3. K nehodě mělo dojít ve vysoké rychlosti a otevřený sporťák s malým ochranným rámem se měl následně smýkat několik metrů po asfaltu koly nahoru.

Podle spekulací pocházejících od údajných svědků nehody přitom Flintoff neměl nasazenou ochrannou přilbu. Jeho poslední větou před nehodou přitom měla být právě otázka, zda si helmu nemá vzít.

Z nehody si moderátor odnesl vážná poranění obličeje a několik zlomených žeber. Po nehodě měl být problém s nalezením nosítek a na záchranářský vrtulník měl moderátor čekat asi 45 minut. K podrobnostem o nehodě se nikdo nechtěl vyjádřit, okamžitě se však začaly objevovat spekulace o možném podcenění bezpečnosti při natáčení, z čehož už byla BBC několikrát nařčena.

Flintoff měl po nehodě prodělat několikahodinovou operaci, strávil dlouhou dobu v nemocnici a zřejmě prošel i několika plastickými operacemi zaměřenými na rekonstrukci obličeje. Když se pak Flintoff po mnoha měsících objevil na veřejnosti, měl jasně patrné jizvy na obličeji, zejména kolem nosu a na bradě.

V důsledku jeho zranění mělo dojít k mimosoudnímu vyrovnání s BBC, která měla podle spekulací Daily Mail vyplatit moderátorovi několik milionů liber jako odškodné za zranění, ušlý zisk i možné trvalé následky. BBC se navíc rozhodla dočasně přerušit natáčení s tím, že o budoucnosti roztočené řady bude teprve rozhodnuto.

Podle zdrojů britských novinářů z Mail on Sunday už se ale BBC nejspíš rozhodla nepokračovat v natáčení 34. řady motoristického pořadu a údajně mělo dojít i k částečnému rozpuštění produkčního týmu, který za přípravou pořadu stál. Odejít měla výkonná producentka / ředitelka redakce Clare Pizey i vývojový producent Chris Payne. Již natočený materiál pak nejspíš zůstane v šuplíku a nad další budoucností pořadu tak zůstává viset otazník.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

21. 9. 2023 07:39
Koniec?
Podla mna koniec uz davno nastal, odchodom Clarksona & spol. BBC si potrebovala dokazat, ze to pojde aj bez Clarksonovej partie, a ze vydrzia dlhsie ako Amazon, ale bolo citit, ze je to "nasilu", len taky truc-podnik". Cely cas len tapali v tme a hladali novy format aj moderatorov, ale predchadzajucu popularitu uz nikdy nedosiahli.

TopGear bez Clarkson+Hammond+May uz nie je TopGear. BBC chcela pokracovat so silnou znackou, ale radsej mali TopGear ukoncit, a prist s inym motoristickym magazinom. Cim skor TopGear ukoncia, tym lepsie, lebo toto je fakt uz len taka agonia...
20. 9. 2023 17:55
slabá sledovanosť je dôvod
Už s toho že tu nikto nediskutuje je jasné že to nikto nepozerá. Top Gear skončil už dávno, keď odišli traja moderátori. Odvtedy je to už len trapnosť.