Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Bugatti Chiron je hotov, představen bude v příštím roce

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Bývalý ředitel designu Bugatti promluvil o nástupci modelu Chiron. Dle jeho slov je vůz již hotový a představen bude v průběhu příštího roku. Co můžeme od novinky očekávat?

Milovníci automobilky Bugatti v posledních dnes prožívají emoční horskou dráhu. Ředitel designu Achim Anscheidt se totiž rozhodl francouzského výrobce zcela opustit, nicméně ještě předtím se podělil o několik zásadních informací ohledně nadcházejícího modelu. Podle jeho slov je nástupce ikonického vozu Bugatti Chiron dokončen a světlo světa spatří již příští rok. I přes smutek z Anscheidtova odchodu se tedy máme na co těšit. 

Před několika měsíci jsme obdrželi díly na prototyp a za pár měsíců budeme mít k dispozici nářadí pro sériovou výrobu,“ otevřel rozhovor pro Autocar proslulý designer. „To, co se dnes projevuje u Chironu, a to, kde se značka v období od uvedení Veyronu až po současnost nachází, vyžaduje určitý designový směr na úrovni, aby bylo možné udělat další krok správným směrem.

Video se připravuje ...

Tím Anscheidt zřejmě naráží na vyřazení slavného motoru W16 se čtyřmi turbodmychadly, který bude nahrazen zcela novou pohonnou jednotkou. Nástupce bude využívat hybridního ústrojí v čele s osmiválcem. 

Ten bude uložen v novém šasi, které má být v porovnání se současným Bugatti Mistral znatelně lehčí. Lze očekávat, že výrobce bude s přihlédnutím na váhu trakčních baterií šetřit každý gram, a to bez jakékoliv nadsázky. Jinak toho o pohonu zatím není známo mnoho. Snad jen to, že převodovka bude umístěna přímo mezi sedadly, což jsme se dozvěděli od Franka Heyla, který převzal otěže po Anscheidtovi. 

Také on před nedávnem médiím poskytl několik zajímavých informací o nadcházejícím hypersportu. Tvrdí, že navzdory složitým výzvám, kterým tým čelil, bude novinka „úžasná“ a „vyrazí lidem dech“.

Mnohé rovněž potěšila informace, že interiér rozhodně nebude nijak futuristický a plný velkých obrazovek. Stejně jako u předchozích modelů se Bugatti bude od potenciálně rychle stárnoucích technologií držet dál, aby měl vůz co nejvyšší hodnotu i v budoucnosti. Nástupce Chironu údajně dostane nějakou centrální obrazovku infotainmentu, ale je velmi pravděpodobné, že ji bude možné schovat. Inu, necháme se překvapit.

Jak bylo řečeno, novinka nám bude představena v průběhu příštího roku a k prvním zákazníkům se podle všeho dostane v roce 2026.

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Doporučujeme