Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Natáčení nového Rychle a zběsile 10 se účastnil i elektrický Dodge a DeLorean

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Na natáčení desátého pokračování série Rychle a zběsile se objevila dvojice vcelku atypických automobilů, respektive elektrických konceptů.

 

Filmová série Rychle a zběsile se ve svých začátcích věnovala především divokému tuningu a silničním závodům, v posledních dílech ale sledujeme především různě upravená a zakázkově postavená monstra, luxusní supersporty, armádní techniku, atd. Během nedávného natáčení Fast-X, jak se má nadcházející díl jmenovat, se však na scéně objevily dva velmi nezvyklé vozy.

Video, které se objevilo na YouTubovém kanálu „German in Venice“, ukazuje známou čtvrť Angelino Heights v Los Angeles, kde se bude část děje odehrávat. Na záběrech přitom kromě známého domu vidíme i několik automobilů, přičemž minimálně dva jsou lehce překvapivé.

Jedním z automobilů na place je totiž koncept čistě elektrického muscle car Dodge Daytona SRT EV, který automobilka představila před pár měsíci. Vůz přitom na první pohled zaujme svou výraznou osvětlenou maskou, která připomíná model Charger z šedesátých let.

Elektrický koncept Dodge z místa natáčení odjel po vlastní ose, krátce poté se však na korbě odtahového vozu objevil ještě upravený klasický Dodge Charger, u kterého byl dobře patrný kompresor v  kapotě. S největší pravděpodobností tak půjde o stroj, se kterým je spojována postava Dominica Toretta, kterou ztvárňuje Vin Diesel.

Dalším zajímavým elektrickým koncept, který se na místě natáčení objevil, byl DeLorean Alpha 5, tedy stroj odkazující na klasický DeLorean DMC12. Vůz si sice ponechal specifické racčí dveře, slabý spalovací motor ale vyměnil za výkonné elektrické pohonné ústrojí, které ho dostane z 0 na 96 km/h za 2,9 sekundy.

A zatímco vozy značky Dodge bude s největší pravděpodobností řídit Vin Diesel, za volant elektrického DeLorean by údajně měl usednout bývalý wrestler John Cena, který se v sérii objevil během posledního dílu. Dodejme, že kromě hlavních hvězd série by se v desátém filmu, který má být předposledním pokračováním série, měl objevit také Jason Momoa nebo Scott Eastwood.

Premiéra filmu by podle současných plánů měla proběhnout již sedmého dubna příštího roku, bližší informace ale nemáme. Samotné natáčení však provází komplikace, včetně stížností z okolí hlavní filmové lokace v Los Angeles, kde si místní rezidenti stěžují na přítomnost různých závodníků, které toho místo přitahuje. S jejich přítomností přitom souvisí vyšší hlučnost i počet nehod v okolí.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

19. 10. 2022 11:51
Re: Konečne
A ty nervy až jim v půlce ilegálního závodu začnou docházet baterky! :-[]
Avatar - speedfred
18. 10. 2022 12:12
Konečne
to bude poriadny elektrizujúci diel aj poriadnym nábojom.