Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Naučte se zadarmo s Fordem řídit. Pomůže i Martin Semerád

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Program Ford Driving Skills for Live míří do České republiky. Zaměřen je na mladé řidiče, kterým nabízí kurzy zdokonalení řízení.

Mezi rizikové skupiny řidičů patří hlavně ti nejmladší, nezkušení jezdci s ještě mokrým řidičákem. Automobilka Ford by jim však ráda pomohla, a tak jim nabízí program bezplatných zdokonalovacích kurzů řízení Ford Driving Skills for Live. Vůbec poprvé budou letos tyto kurzy dostupné i v České republice.

Ford Driving Skills for Live je zaměřen na řidiče ve věku 18 až 24 let, kterým pomáhá vypěstovat si bezpečné návyky za volantem. Účastníci se tak v malých skupinách učí, jak rozpoznat nebezpečné situace na silnici a jak bezpečně ovládat vůz. Pod dohledem instruktorů si navíc vyzkoušejí užitečné techniky a triky pro zvládnutí nebezpečných situací.

Účastníci kurzů si vyzkoušejí i program virtuální reality „WheelSwap,“ prostřednictvím něhož se mohou přesvědčit, že bezohledná jízda může ostatní účastníky provozu přinejmenším vylekat, ale také ohrozit na zdraví nebo dokonce životě.

Kurzy jsou naplánovány na víkend 15. a 16. září, konat se budou na letišti v Brně-Tuřanech. Lákadlem vedle samotného bezplatného řidičského kurzu je i fakt, že na účastníky bude vedle dalších instruktorů dohlížet soutěžní jezdec Martin Semerád.

Přihlásit se na kurz lze prostřednictvím internetové stránky www.Forddsfl.cz, vybírat si můžete z dopoledních nebo odpoledních školení. Kapacita každého z nich činí 80 osob. Zúčastnit se přitom mohou jen držitelé platného řidičského oprávnění ve věku od 18 do 24 let.

„Po absolvování autoškoly snadno podlehneme dojmu, že už všechno umíme. Skutečností však je, že nezkušení řidiči dělají chybná rozhodnutí a v nebezpečných situacích nedokážou vždy správně zareagovat. V rámci programu DSFL se snažíme rozšířit znalosti a schopnosti mladých řidičů, aby byli na silnici jistější, ohleduplnější a hlavně bezpečnější,“ říká Martin Linhart ředitel vnější komunikace Fordu Česká republika.

Účast na daném kurzu přitom má podle všeho smysl. První studie naznačují, že po absolvování programu své chování v provozu upravila většina účastníků. Tak co, mladí řidiči, máte o takový řidičský kurz zájem?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)