Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejen film. O Enzu Ferrarim vznikne i seriál od tvůrce Gangů z Birminghamu

Filip Melich
Diskuze (0)

EnzaFerrariho si v Hollywoodu oblíbili. Kromě chystaného filmu o jeho životě vznikne také seriál. Bude dílem tvůrce úspěšného seriálu Gangy z Birminghamu, Stevena Knighta.

Letos v únoru jsme psali o tom, že bychom se po téměř dvaceti letech odkladů mohli konečně dočkat filmu o Enzu Ferrarim. Nyní to však začíná vypadat, že bychom se ještě o něco dříve mohli dočkat dramatického seriálu o téže osobě. Informaci přinesla americká stránka Deadline Hollywood.

Seriál pro svou streamovací platformu vyvíjí kalifornská společnost Apple. O tvorbu a scénář seriálu se postará Steven Knight, tvůrce úspěšného seriálu Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders), zatímco role výkonného producenta se ujme oscarový režisér Paolo Sorrentino. Režii dostal na starosti italský režisér Stefano Sollima.

Seriál se bude podle Deadline Hollywood jmenovat jednoduše Ferrari, přičemž vycházet bude z Ferrariho životopisu napsaného Lucou Dal Montem. Pojednávat bude o budování Ferrariho společnosti a závodního týmu, stejně jako o útrapách, které během toho prožil. Nejde jen o mnohé finanční potíže, ale především o smrt Dina, jeho prvního syna, nebo o smrtící nehodu na Mille Miglia a následný právní spor.

Knight se k seriálu vyjádřil následovně: „Jsem nadšený, že můžu vyprávět tak evokativní příběh o tomto legendárním muži a jeho ikonické značce. Zcela výjimečný život Enza Ferrariho byl definován jeho dramatickou osobní a profesní cestou. A Ferrari je oslavou neuvěřitelně komplexní a fascinující lidské bytosti.

Film o Enzu Ferrarim se zřejmě bude jmenovat Enzo Ferrari a hlavní roli dostal herec Adam Driver. Kdo bude hrát Ferrariho v seriálu na Apple TV+, zatím nevíme. Stejně jako neznáme herecké obsazení, zatím nevíme, kdy bychom se mohli seriálu dočkat. Datum premiéry totiž ještě nebylo oznámeno.

Apple se však do tvorby obsahu s automobilovou tématikou pouští ve velkém, ve své streamovací službě uvede například dokument o Lewisi Hamiltonovi. Spekuluje se také o seriálu vycházejícím z japonské manga série Speed Racer (známá rovněž jako Mach GoGoGo), která se už dříve stala vzorem pro stejnojmenný americký film z roku 2008.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme