Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejlepší automobil podle žen v roce 2014? Mercedes-Benz S

David Bureš
Diskuze (5)
Porotkyně volily nejlepší ženské auto světa podle designu, stylu, komfortu nebo jízdní kvality.

Anket vybírajících ty nejlepší vozy za daný rok existuje na celém světě mnoho. Vedle Evropského auta roku (COTY) nebo světového auta roku (WCOTY) se mezi ty prestižní dá zařadit také anketa Světové ženské auto roku (WWCOTY). Nejlepším vozem roku 2014 se podle žen stal Mercedes-Benz S.

Vedle celkového vítěze ženy udělovaly i tituly rodinného, luxusního, sportovního, ekologického, terénního a ekonomického auta roku. V těchto kategoriích se dařilo kompaktu od Audi – A3 se stalo nejlepším rodinným autem, verze S3 pak vévodila mezi sportovními automobily.

Nejtěsnější souboj zažila kategorie SUV. Vítězem se nakonec stal Range Rover Sport, který těsně porazil Porsche Macan. Naopak Honda Jazz a Tesla Model S s ve svých kategoriích (levné, respektive ekologické auto roku) staly vítězi s přehledem. Luxusním ženským autem roku 2014 se samozřejmě stal celkový vítěz, Mercedes-Benz S.

Porotkyně volily podle kritérií, které od auta očekávjí ženy-řidičky. Mezi hodnocenými charakteristikami byl například design, funkcionalita, styl, pohodlí nebo jízdní kvalita. Porotkyně se zaměřily také na „wow“ efekt, sex-appeal a poměr cena:výkon, což jsou podle jejich názoru důležité prvky v hodnocení aut ženami.

Anketa Women's World Car of the Year se poprvé konala v roce 2010. V komisi jsou zastoupeny automobilové novinářky z 15 států světa, Češka však mezi nimi není žádná. Z 23 jmenovaných porotkyň na stránkách ankety je zřejmě nejznámější Angličanka Vicki Butler-Hendersonová, která je aktuálně moderátorkou pořadu Fifth Gear, v minulosti se objevovala i ve slavnějším Top Gearu.

Loni se světovým ženským autem roku stal Ford Fiesta, o rok dříve vyhrál Range Rover Evoque. Vůbec prvním vítězem této ankety se v roce 2010 stal Jaguar XF. V roce 2011 byli vítězové dva, BMW 5 a Citroën DS3 dostaly shodný počet bodů.

David Bureš
Diskuze (5)
2. 12. 2014 18:39
Re: A3 se stalo nejlepším rodinným autem
Co to kupuješ? Nám by na nákupy stačila i A1. U dovolené hraje roli, co se rozhodnete koupit/ půjčit si na místě a co tam už případně máte. A co tam plánujete dělat. Nám někdy stačí, co máme po kapsách, jindy nám nestačí ani dodávka (dva dospělí, žádné děti).

Otázka je, kolik z nich vůbec jezdí autem na dovolenou. Jejich představa provozu rodinného auta může klidně být vození dětí do školy, na kroužky atp.
Avatar - fOE
2. 12. 2014 16:24
Re: A3 se stalo nejlepším rodinným autem
Me toto [odkaz] prislo OK, asi mame kazdy jine naroky co je a co neni vikendova bagaz pro par, nebo jak vypada nakup na tyden :-)

Kazdopadne ano, na dovolenou, jeste nedejboze s kocarem, to i s detma nebude. Na druhou stranu se s tim bude manzelce prijemneji parkovat nez s A6 a to zbyvajicich 50 tydnu v roce kdy clovek neni na dovolene. Rozumna kompaktnost neni jen na skodu. ;-)
2. 12. 2014 16:12
Re: A3 se stalo nejlepším rodinným autem
Ano, prolezl. Asi máme každý jiné představy o "rodinném voze", ale já si pod takovým vozem představím něco, kam naskládám celou průměrnou rodinu čítající dospělý pár + dvě děti a tomu odpovídající bagáž na alespoň týdenní dovolenou. A těmto požadavkům vyhovuje až tak A6 combi (či obecně kombíky střední třídy) či MPVčka. Možnosti A3ky končí u víkendové bagáže pro pár, kdy následující větší nákup v supermarketu už jsi nucen skládat na zadní sedadla ;-\
Avatar - fOE
2. 12. 2014 16:01
Re: A3 se stalo nejlepším rodinným autem
Prolezl jsi si A3 sedan?
Neskoumal jsem sice vstupni otvor do kufru, ale mistem uvnitr se za rodinne auto oznacit v klidu da. Neprislo by mi ze bych musel delat nejake kompromisy. ;-)
2. 12. 2014 13:54
A3 se stalo nejlepším rodinným autem
Aha! Hodnotící ženy asi počítaly jako rodinu sebe, svoji kabelku a taštičku s čivavou, jinak si to nedovedu vysvětlit.