Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejlevnější Dacia Duster stojí 259.900 korun. Podívejte se, jak vypadá

David Bureš
Diskuze (12)
Duster v základní výbavě nabízí jen to nejnutnější. Používá ocelová kola a nemá lakované kliky, zrcátka pak lze nastavit jen manuálně.

Druhá generace Dacie Duster vstupuje na český trh. Spolu s ceníkem byl zveřejněn i konfigurátor, díky němuž zjistíme, jak vypadají jednotlivé varianty, včetně té nejlevnější. Základní verze Access stojí 259.900 korun a je poháněna zážehovým čtyřválcem 1.6 SCe o výkonu 84 kW, který je kombinován s pětistupňovým manuálem a pohonem předních kol.

Základní varianta je přitom typické „holátko“ nabízející jen to nejnutnější. V základu tu jsou jen ocelová 16palcová kola, auto nemá ani lakované kryty vnějších zpětných zrcátek nebo kliky dveří. Na střeše pak chybí střešní ližiny, které v černé barvě lze pořídit za 3.000 korun. Odhalené plasty ve spodní části karoserie jsou však standardem u všech variant, chrání karoserii před různými nástrahami mimo zpevněné silnice.

Také výbava odpovídá charakteru „cena od.“ Access poskytuje jen to nejnutnější jako palubní počítač, elektromechanický posilovač řízení, diody denního svícení, sada na opravdu pneumatik nebo centrální zamykání s dálkovým ovládáním. Přední okna jsou ovládaná elektricky, vnější zpětná zrcátka ale nastavíte pouze manuálně, uvnitř pak není ani klimatizace, ani rádio. Je tu ale hned šest airbagů, omezovač rychlosti nebo asistent rozjezdu do kopce. Bez příplatku je bílý lak Glacier nebo modrá Navy.

Dacie se ale už dnes neprodávají jen kvůli co nejnižší ceně, a tak se pojďme podívat i na opačný konec spektra. Nejvyšší stupeň výbavy se jmenuje Prestige a v kombinaci s nejdražším motorem v nabídce, turbodieselem 1.5 dCi (80 kW) spolupracujícím s manuálem a pohonem 4x4, přijde na 448.900 korun.

To už dostanete nárazníky s chromovanými prvky se saténovou úpravou, stylová barva chromu se objevuje i na krytech vnějších zpětných zrcátek nebo podélných střešních ližinách. Kola jsou z lehkých slitin a mají 17 palců, zatímco záď zdobí chromovaná koncovka výfuku.

Výbava Prestige mimo jiné zahrnuje kožený volant, vylepšený palubní počítač s TFT obrazovkou, tempomat, zadní parkovací senzory včetně kamery, sedadlo řidiče s bederní a loketní opěrkou nebo navigaci. Její mapové podklady však pokrývají jen Česko, Slovensko nebo Polsko, za pokrytí západní Evropy si připlatíte 3.000 korun. Dále nechybí ani tempomat, elektricky nastavitelná zrcátka, přední mlhovky nebo manuální klimatizace, které dostanete už od stupně Comfort.

Můžete se ale rozšoupnout ještě více. Automatická klimatizace stojí 8.000 korun, hands-free karta pro bezklíčové odemykání a zamykání 6.000 Kč a kamerový systém sledující okolí vozidla 8.000 korun. Za čalounění kombinující kůži s koženkou zaplatíte 12.000 Kč, za vyhřívaná přední sedadla pak 6.000 korun.

David Bureš
Diskuze (12)
15. 7. 2018 10:27
Re: Skoro Land Rover
Mně se to teda osobně moc líbí! :-) Je vidět, že si dávají soudruzi v Rumunsku opravdu záležet na tom, co z jejich výrobny vyjde a tady jsou jasné výsledky :-) Krásný automobil za ještě krásnější cenu! Už se těším, až mi domu dorazí ten můj Duster od [odkaz] :-)
13. 1. 2018 00:56
Paráda!
Design nového Dusteru je ještě o dost povedenější, než u předchůdce, protože auto vypadá širší a robustnější. A protože ani vhled základních ocelových kol vůbec nevypadá špatně, výsledek je super! Prostě ten mongolský designér (který prý dokonce studoval v Česku) je génius! ;-) :yes: :yes: :yes:
13. 1. 2018 00:53
Za ty prachy? Paráda!
Design nového Dusteru je ještě o dost povedenější, než u předchůdce, protože auto vypadá širší a robustnější. A protože ani vhled základních ocelových kol vůbec nevypadá špatně, výsledek je super! Prostě ten mongolský designér (který prý dokonce studoval v Česku) je génius! ;-) :yes: :yes: :yes:
12. 1. 2018 20:54
Re: Konfigurátor
[odkaz]
12. 1. 2018 17:05
Konfigurátor
Máte někdo link na konfigurátor? Mě to najde jen minulou generaci...