Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejošklivější auto letošní Ženevy? Podivné SUV s technikou Porsche

David Bureš
Diskuze (0)
Mezi ženevskými vystavovateli je také švýcarská firma Sbarro. Pochlubila se extravagantním SUV, které je podle nás nejošklivějším autem letošního ročníku.

Sbarro je nejen americký řetězec pizzerií, ale také ve Francii sídlící společnost založená v roce 1971 Francem Sbarrem, která se zaměřuje na výrobu netradičních sportovních aut. Na letošní ženevský autosalon přivezla dílo nazvané Sbarro 4×4+2, které je zřejmě tím nejošklivějším, co je letos na výstavišti Palexpo k vidění.

Jedná se o hodně extravagantně navržené SUV s minimalistickými dveřmi bez oken a podivnou přídí s maličkými světlomety a chromovanými vodorovnými lištami.

Přední partie ale možná nejsou to nejzvláštnější na celém autě, tou jsou nejspíše boky. Z obou stran vozu se tu totiž nacházejí náhradní kola, která jsou odhalená a všem tak na očích. Sbarro 4×4+2 je totiž závodní prototyp do terénu, a tak se mu takové rezervy mohou hodit. Z toho důvodu jsou uvnitř ty závodní sedačky.

Sbarro o novince moc informací nezveřejnilo. V útrobách má každopádně pracovat blíže nespecifikovaný pětilitrový osmiválec o výkonu 405 kW, který je spárován s šestistupňovým automatem. Poháněná jsou všechna čtyři kola, přičemž autoři hovoří o permanentní čtyřkolce.

Technika podle všeho vychází z té od Porsche. Palubní deska je totiž převzala z první generace Cayennu.

Sbarro je podobnými výstřelky vyhlášené. Už v polovině osmdesátých letech zaujalo třeba klínovité Sbarro Challenge, které bylo v následujících letech představováno v evolučních podobách (Challenge 2+2 z roku 1986 a o rok novější Challenge III).

David Bureš
Diskuze (0)