Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejrychlejším sedanem na Nürburgringu je Subaru. Rekord má však velké ale…

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
Automobilka Subaru na druhý pokus zdolala Zelené peklo v rekordním čase a může se tak pyšnit nejrychlejším sedanem na Nürburgringu. Vůz s těmito specifikacemi byste ale poptávali marně.

Vrátíme se, hlásilo Subaru po neúspěšném pokusu o rekord před dvěma měsíci. S vozem WRX STI Type RA NBR Special chtěla japonská automobilka na slavném Nürburgringu bojovat o titul nejrychlejšího sedanu, avšak počasí tehdy bylo proti, pokusy doprovázel vydatný déšť.

Výrobce svůj slib dodržel a do Zeleného pekla se po pár týdnech opět vrátil. S časem 6:57,5 se Subaru skutečně podařilo urvat rekord pro nejrychlejší sedan, který kdy na této trati měřený pokus absolvoval. Navíc je to jen o půl vteřiny horší čas než ten, který tu již před časem zaznamenalo Porsche s modelem 918 Spyder.

Jde o auto vyladěné britskou značkou Prodrive. Pohání jej dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec s výkonem okolo 474 kW. Převodovka je taktéž speciální, jedná se o specifikaci pro WRC a samozřejmostí je i pohon všech kol. Jde o stejný vůz, který zaznamenal rekord na ostrově Man a následně i během show v Goodwoodu. Pro Nürburgring ale dostal některé sofistikovanější prvky, včetně aktivního zadního spoileru.

V čem je háček? Ani sebebohatší zákazníci si vůz s těmito specifikacemi nepořídí. Maximem tak může být limitovaná edice 500 kusů s 2,5litrovou jednotkou vyladěnou na 231 kW, ta však bude dostupná jen ve Spojených státech. Přesto Subaru věří, že tímto rekordem přiláká na chystanou silniční verzi WRX STI Type RA více pozornosti. Video z jízdy hodlá zveřejnit později.

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
Avatar - speedfred
26. 7. 2017 08:54
Re: Rekord
ano,ten čas je niečo brutálne a už to je aj nejaký piatok odvtedy.
nedávno som bol na NS,a vcelku nechápem ako tam jazdila kedysi F1. Ten okruh je niečo neuveriteľné.

Avatar - Beefcake
25. 7. 2017 22:55
Re: Ale
Sice chapem, co chces povedat, ale tak to ber ako moznosti techniky, co sa z toho da dostat. Je to jasne oznacene ako special, tak to snad kazdy pochopi, ze nejde o seriove auto.
V tych top laps tiez si nemyslim, ze ide o uplne bezne auta: [odkaz] . Napriek tomu, ze sa vacsina kupit da, za par milionov az 10xmilionov, nenazyval by som kopec znaciek/modelov odtial zrovna seriovymi.
Ako pises, nech to je bud seriove auto, so vsetkym, co sa da standardne kupit a nicim odstranenym alebo potom je to kategoria special. Nic relativneho medzi tym nevidim.
Ale moc si nemyslim, ze hocikto postavi special, co spravi rekord. To zase nie je len o tom, narvat tam co najvacsi vykon.
Avatar - holden2
25. 7. 2017 21:00
jako fakt?
"Ani sebebohatší zákazníci si vůz s těmito specifikacemi nepořídí."
Avatar - IbizaFR
25. 7. 2017 20:06
Rekord
je pouze jeden jediný a to od Stefana Bellofa 6 min 11 sec.,
vše ostatní jsou pouze ostudy dnešní doby........
samé nejrychlejší předokolka, zadokolka, čtyřkolka, čtyřvál, pětivál, šestivál atd.
až to někdo dá pod zmíněný čas tak ať píší, zatím se nikdo ani nepřiblížil, nejvtipnější je snad Koenigsegggggg "naše auto má na ....." a ? a nic
Avatar - white label
25. 7. 2017 18:52
Re: Ale...........
Ale, no tak... ;-)