Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejsilnější jednoválec na světě už má své motorky. Ducati představuje nové hypermotardy

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Nový světově nejsilnější jednoválec od Ducati je srdcem dvou nových hypermotardů, kterými slavná italská továrna chce oslovit všechny motocyklové nadšence. Podívejte se, co novinky přinášejí.

Italské Ducati nás začátkem letošního listopadu ohromilo novým nejsilnějším jednoválcem na světě. Nové srdce Superquadro Mono nám poprvé ukázalo i s technickými detaily, díky nimž jsme si mohli připomenout, že vývoj spalovacích připomíná umění. Spolu se zveřejněním prvních oficiálních fotografií současně výrobce uvedl, že už brzy k němu představí i novou motorku. A teď je konečně tady!

Ducati představuje dvojici nových modelů Hypermotard 698 Mono a Hypermotard 698 Mono RVE, kterými chce přinést supermotardovou zábavu snad všem jezdcům. V Evropě totiž bude k dispozici ve dvou výkonových specifikacích – s plným výkonem i omezeným výkonem 35 kW pro splnění podmínek „nižšího“ řidičského oprávnění A2.

Nový jednoválec Ducati Superquadro Mono vychází z dvouválce Panigale V2 a zachovává si i pro značku charakteristický desmodromický rozvod ventilů. Jednoválcové srdce se zdvihovým objemem 659 ccm se v plnotučné verzi bude pyšnit nejvyšším výkonem 77,5 koní při 9750 otáčkách za minutu. Výrobce jej však bude nabízet i se speciálním výfukem Termignoni, určeným pro závodní okruhy. Ten umí maximální výkon zvednout na až 85 koní při 9500 otáčkách za minutu.

Video se připravuje ...

Oba jednoválcové hypermotardy mají ocelové trubkové šasi, nastavitelnou přední vidlici Marzocchi a nastavitelný zadní tlumič Sachs. Výkonný brzdový systém dodává Brembo – vpředu najdeme kotouč o průměru 330 milimetrů, vzadu pak kotouč o průměru 245 milimetrů. Standardní výbavou obou motocyklů je i protiblokovací systém ABS. Standardem jsou i 17“ kola v pneumatikách Pirelli Diablo Rosso IV. Suchá hmotnost motocyklu je 151 kilogramů.

Oficiální české ceny nových Ducati zatím neznáme, ale obě novinky se objeví u prodejců už v únoru 2024. Z amerických cen zatím můžeme napovědět, že model 698 Mono stojí přibližně 298 tisíc korun a verze 698 Mono RVE zhruba 333 tisíc korun.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme