Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nekupujte ojeté elektromobily, radí Consumer Reports

Michal Fokt
Diskuze (57)
Americká organizace Consumer Reports varuje před nákupem raných elektrických bavoráků z druhé ruky, jsou prý nespolehlivé. Zhoršuje se ale i Nissan Leaf, zatímco Tesla je na tom mizerně už tradičně.

Nezávislý Consumer Reports je v USA znám tím, že si ohledně svých hodnocení nebere servítky a analyzované produkty nezřídka hodnotí velmi tvrdě a nekompromisně. Nejnověji se zaměřil na elektromobily a plug-in hybridy a tvrdí, že pořízení některých z nich z druhé ruky může být dost nešťastné rozhodnutí.

Tvrdě se CR ve svém seznamu "Used Cars To Avoid Buying" pustil do BMW i3 modelového roku 2014 s tím, že se vyznačuje "podprůměrnou spolehlivostí". Mimochodem stejně tak jako šest dalších vozů s roztočenou vrtulí ve znaku, mezi kterými "kralují" některé ročníky řady 5 s "mnohem horší spolehlivostí, než je průměr". Další modelové roky "ítrojky" ale v seznamu prozatím nejsou, lze tedy očekávat, že kvalita šla nahoru.

Nejde ale o jediné problematické elektrické auto. BMW i3 je na tom vlastně ještě relativně dobře, protože Tesla Model S modelových roků 2012,2013 a 2015 si odnáší totéž hodnocení jako zmíněné mnichovské pětky, tedy výrazný podprůměr. Není tím pádem vůbec vyloučeno, že stávající vlastníci budou mít problém se mediálně protěžované ojetiny zbavit za rozumné peníze. V seznamu "zlobivých" elektromobilů se ale objevuje nově i Nissan Leaf. Zatímco ještě vloni byl japonský elektromobil modelového roku 2013 doporučován jako vcelku spolehlivý a za slušnou cenu, letos už sklouzl z průměru na stejný level jako i3.

Spokojeni naopak mohou být (zatím) majitelé plug-in hybridů od GM, Toyoty a Fordu, v seznamu není ani jeden zástupce těchto značek a při opětovném prodeji tedy mají relativně slušnou šanci uspět.

Michal Fokt
Diskuze (57)
Re: Fokt
Si tu známy, nemusíš sa predstavovať.
Avatar - TeeJay
23. 3. 2016 16:48
Re: Fokt
Buránek jako vždy. :-)
Avatar - AUDIRS6
23. 3. 2016 14:56
Re: Tendenční článek
:yes:
23. 3. 2016 14:07
Re: Tendenční článek
:yes:
Re: Tendenční článek
:yes: