Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německý úpravce představuje Lumma CLR LD, tedy pořádně rozšířený Defender

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Přijde vám design nového Land Roveru Defender až příliš nenápadný? Německá tuningová společnost nabízí další divoké řešení.

Německá tuningová společnost Lumma Design je dobře známá svými odvážnými kreacemi, o kterých jsme občas psali i na Auto.cz. V minulosti už si vzala do hledáčku například Audi RS Q8, Mercedes-Benz třídy G, Range Rover Evoque nebo BMW X7. Tentokrát ale přišel na řadu nejnovější Land Rover Defender, interně označovaný jako L663.

Po „zdokonalovacím procesu“, jak společnost nazývá své úpravu, však vůz dostal nové označení: Lumma CLR LD. A pokud byste snad náhodou měli problém vůz identifikovat, najdete jeho nové jméno i na přední části kapoty, kde dříve bývalo tradiční označení Defender. Jenže to je až ten nejmenší detail.

Novinka Lumma CLR LD totiž už na první pohled zaujme podstatně rozšířenou karoserií, která díky rozšiřujícím lemům blatníků vyrostla o 40 mm. Do podběhů pak úpravce umístil nová kola, nabízená v rozměru od 19 po 23 palců, která mohou být v závislosti na přání zákazníka obuta do terénních pneumatik, univerzálních pneumatik nebo letních sportovních pneumatik.

Na pořádně vytažené podběhy samozřejmě navazují upravené nárazníky a nové nástavce prahů. Zadní nárazník se může pochlubit čtyřmi koncovkami výfukového systému, zatímco o něco výš najdeme klasické rezervní kolo s upravenou decentní pokličkou.

Video se připravuje ...

Vpředu úpravce kompletně přepracoval mřížku chladiče, která teď působí podstatně robustněji. Jak ostatně úpravce dodává – společnost Lumma Design individualizovala model L633 tak, aby se stal „sportovním offroadovým atletem“ a potvrdil svůj nárok na místo v lize exkluzivních SUV.

Mezi dalšími novinkami pak můžeme jmenovat například přepracovanou kapotu motoru s velkými otvory sání pro přívod vzduchu, upravené otvory na blatnících nebo přídavné LED reflektory na střeše.

Úpravce bohužel nepřidal žádné fotky interiéru, nezmiňuje se o jakýchkoliv úpravách motoru a nezmiňuje ani cenu, která však nejspíš bude dosti individuální záležitostí. S největší pravděpodobností totiž úpravce nabídne potenciálním zákazníkům i možnost kompletního přečalounění kabiny, případně výměnu dekorů, atd.

I z toho důvodu se dá předpokládat, že cena bude vždy dosti individuální záležitostí. Rozhodně by nás ale překvapilo, kdyby se pohybovala ve statisícových až milionových částkách. Ostatně samotný Land Rover Defender L663 začíná na českém trhu od částky 1.395.743 Kč

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

12. 5. 2021 13:13
Gýč
Tieto úpravy sú nekonečný gýč. Dizajnéri z Land Roveru musia plakať. Aj keď som si vedomý, že vkus je veľmi individuálna vec, toto mi príde objektívne strašné :)