Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce si pohrál s Audi RS Q8. Výsledek je dost křiklavý

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Německá společnost Lumma Design patří mezi úpravce, kteří se nebojí nápadných a křiklavých modifikací. Dokazuje to i její poslední kreace.

Novinkou v nabídce firmy je totiž balíček CLR 8 RS pro Audi RS Q8, který zahrnuje několik výrazných doplňků karoserie. Součástí jsou rozšíření blatníků, střešní spoiler, spoiler na víku zavazadelníku, upravené nárazníky či difuzor.

A jsou tu i další nové detaily. Díly jsou z drtivé většiny z uhlíkových vláken. Nechybí masivní 23palcová kola, který vám Lumma dodá v barvě podle vašeho přání.

Interiér pak obohacují nové pedály, jiné koberečky a kožené čalounění.

Společnost si pohrála také s výkonem, díky softwarové úpravě a modifikovanému výfukovému systému se čtyřmi koncovkami teď dvěma turbodmychadly přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec nabízí výkon 518 kW a točivý moment 910 N.m.

Ve srovnání se standardní verzí jde o nárůst o 77 kW a 110 N.m. Údaje o dynamice nemáme, ale Audi RS Q8, které akceleruje z klidu na stovku za 3,8 sekundy a jede až 305 km/h, bude jistě o něco pomalejší než vytuněná verze.

Zajímavá je také cena. Balíček bude k dispozici ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku za 38 tisíc eur, tedy zhruba milion korun. A to není zrovna málo.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme