Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neúspěšné modely: Seat Toledo (2004-2007)

M M
Diskuze (50)
Tretia generácia Seatu Toledo je ďalším potvrdením pravidla, že prvé čo produkt predáva je jeho obal.

Luxusný a extrémne neortodoxný Renault Vel Satis je na trhu tri roky. A už je definitívne jasné, že komerčný úspech ho nečaká. Ale u Seatu sa z neznámych dôvodov rozhodnú aj napriek tomu uviesť podobné auto, tentokrát v čisto mainstreamovom podaní.

Dizajnér Geoff Lewis tak navrhuje vozidlo, prenikajúce krížom cez tvary sedanu a MPV. Výsledok je kontroverzný (...ak je toto slovo možné považovať aj za eufemizmus pre katastrofu).

A väčšina európskych zákazníkov reaguje na takéto balenie Toleda podobne ako na Vel Satis. Podľa očakávania - odmietavo.

A to aj napriek pomerne priestrannému interiéru.

Tretia generácia Seatu Toledo je tak ďalším potvrdením pravidla, že prvé čo produkt predáva je jeho obal. Seat toto pravidlo porušil a tak za to musel zaplatiť.

M M
Diskuze (50)
2. 8. 2011 10:48
Seat Toledo.
Podľa mňa príčinou neúspechu nebol len dizajn, alebo len dizajn zadnej časti. Jednou z príčin, ako tu už niektorí píšu, mohla byť neustála zmena filozofie modelu s tým istým menom.
Toledo I - liftback
Toledo II - sedan
Toledo II - (kvázi) MPV
Čo sa týka dizajnu, určitú nechuť k Seatom všeobecne mohlo spôsobiť aj neustále vyváranie tých istých tvarov, ktoré priniesla Altea - veď laik často nedokáže Alteu, Leon a Toledo rozoznať od seba.
Ďalšou príčinou, hoci nie od začiatku, mohlo byť uvedenie modelu Altea XL, ktorá ponúka prakticky to isté, ale s krajším "zadkom".
No a nakoniec to mohla byť tiež - aj vzhľadom na kontroverzný dizajn, ktorý verejnosť neprijala - sebavedomá cena.
2. 8. 2011 10:36
Re: Seat
správajte sa slušne deti
Avatar - Stejsn
1. 8. 2011 14:54
Re: Seat
A proč teda škodovka udělala třeba druhou felicii jako pětidvéřový hatchback, místo dvoudvéřového kabrioletu a zabila tím tak exkluzivní jméno jedné svojí legendy.... takových příkladů je spousta, jen u zmiňované Škody by se jich našlo dost.
Avatar - Stejsn
1. 8. 2011 14:51
Každému s apoň zbytkem
estetického cítění ta úzká přední maska a hrozné zadní okno musí přinejmenším zarazit :no:
Avatar - ryman
1. 8. 2011 14:45
Re: Toledo
nepochopil jsi na co jsem narážel.. exeo je v prodejích seatu druhé od konce, takže si nemyslím, že by hrálo nějakou výraznou roli při jeho stabilizaci.. to je spíše part pro ibizu a leona (popř. novou alhambru).. taky si nemyslím, že toledo "pohnojilo" co mohlo.. stačí mrknou na prodeje druhé generace.. podle tvé logiky by se laguna III taky neměla jmenovat lagunou, protože dvojka "pohnojila" co mohla..