Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

New Stratos v soutěžáckém hávu Alitalia

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Během oficiální prezentace tisku na okruhu Paul Ricard se představil New Stratos v barvách letecké společnosti Alitalia.

New Stratos je bez jakýchkoliv diskuzí nejsledovanějším zakázkovým automobilem letošního roku. Média v posledních týdnech přinášejí jednu novou informaci za druhou.

Po odhalení, že New Stratos není novým projektem Lancie, ale výsledkem soukromé iniciativy, začali jeho tvůrci pozvolna vypouštět oficiální zprávy o jeho designu, technice i budoucích osudech.

Nejnovější informací je možnost malosériové výroby, o níž se již delší dobu diskutuje. Michael Stoschek, který je iniciátorem celého projektu, právě na prezentaci New Stratosu sdělil, že se těchto kupé vyrobí malá série, pokud se objeví dostatek zájemců.

Počet nebyl přesně specifikován, ale je pravděpodobné, že by jich mělo být minimálně 25. Právě tento počet je totiž potřeba, aby New Stratos mohl získat homologaci FIA pro účast v závodech třídy GT2.

Kromě informací o možné výrobě poutal při prezentaci pozornost New Stratos v barvách letecké společnosti Alitalia, který vyvolával nostalgické vzpomínky na soutěžní úspěchy původní Lancie Stratos v sedmdesátých letech. Tento model více než jasně naznačuje touhu tvůrců New Stratosu dostat jej na závodní dráhu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
14. 12. 2010 20:21
Re: INTEGRALE
Teď to spíš budeš muset napsat Santa Clausovi
14. 12. 2010 18:01
INTEGRALE
Mily Jezisku:
Jeste Deltu Integrale EVO2 Vol.2 prosim. :-) :yes: