Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Altima Hybrid: kdo šetří, má za tři

Jan Cacek
Diskuze (9)
Nabízet hybridní modely patří na severoamerickém trhu k dobrému tónu. Řady těchto výrobců nyní rozšiřuje i Nissan s novou Altimou.

Nový Nissan Altima Hybrid, premiérový model této značky v segmentu hybridních aut, si právě odbývá svou premiéru na autosalonu v kalifornském Anaheimu. Altima Hybrid vychází z nové Altimy modelového ročníku 2007, ale díky svému pohonu má nižší spotřebu i emise. Hybridní systém pohánějící Altimu sestává z benzínového čtyřválce objemu 2,5 litru, elektronické převodovky s plynule měnitelným převodem eCVT a elektromotoru s generátorem. Celkový výkon Altimy Hybrid dosahuje 148 kW.

Nissan Altima Hybrid splňuje požadavky kalifornské emisní kategorie AT-PZEV (Advanced Technology – Partial Zero Emissions Vehicle) a bude prodáván v osmi státech USA, které přijaly kalifornské emisní normy: Kalifornii, New Yorku, Massachusetts, Connecticutu, Vermontu, Rhode Island, Maine a New Jersey. Zmíněné státy zároveň patří mezi největší odbytiště hybridů.

Nissan Altima Hybrid se na trhu objeví počátkem roku 2007, nedlouho po listopadovém uvedení nové Altimy s konvenčními motory 2,5 litru a šestiválcem 3,5 litru.

Jan Cacek
Diskuze (9)
9. 10. 2006 18:51
Re: Pěkný
No já bych to zas až tak negeneralizoval. Najde se určitě hafo aut, u kterých si člověk řekne "zaplať pánbůh, že to sem nevozí" >:D
8. 10. 2006 13:59
Pěkný
Tak s takovýmdle designem by asi uspěli i v Evropě, dle mého názoru líp, než s tím prapodivným, co má třeba Primera... Hlavně interiér je moc fajn :yes: A vypadá to, že hybrid se pomalu ale jistě etabluje jako běžná třetí možnost pohonu. Jen tak dál, ať se prosadí to, co má největší potenciál. On si to už trh rozhodne sám ;-)