Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Cube to má nahnuté, pravděpodobně příští rok skončí

Ondřej Chamilla
Diskuze (10)
Extravagantní malé MPV sázející na prostorovou výhodnost obdélníku to má, zdá se, spočítáno. Minimálně na trhu ve Spojených státech amerických se s ním již pro další rok nepočítá.

Nissan Cube je poměrně extravagantní a přitom velmi chytře vymyšlený automobil, který se snaží nabízet co nejvíce prostoru na malém půdorysu, a to vše při zachování jisté stylovosti. Jenže v Evropě se tento koncept populární v domácím Japonsku vůbec neuchytil a auto bylo staženo z prodeje kvůli nezájmu již v roce 2011. A nyní se zdá, že to samé postihne Cube i v USA.

Podle informací tamního zastoupení bude auto v prodeji v rámci modelového roku 2014, pro další rok se s ním již však nepočítá. Důvodem jsou, jak jinak, mizerné prodeje. Zatímco v roce 2010 se na severoamerickém trhu prodalo téměř 23.000 těchto vozů, minulý rok to již bylo pouze necelých 5.500 automobilů. Přitom nejbližší konkurent, Kia Soul, si našla za stejné období přes 118.000 nových majitelů.

Konec Nissanu Cube, který je v prodeji již ve třetí generaci, se tedy zdá nevyhnutelný, alespoň co se týče jeho působení na západních trzích. Otázkou tak zůstává, jestli bude auto nadále prodáváno alespoň v domovském Japonsku, nebo skončí úplně.

Ondřej Chamilla
Diskuze (10)
12. 7. 2014 10:13
Re: Líbí se mi
Svojho času som tiež po ňom poškuľoval. Ale v konečnom dôsledku mi bol malý, a zrejme ne je stavaný na európske postavy, nedokázal som si v ňom nájsť pohodlnú polohu za volantom.
Avatar - Ada je zase tady
12. 7. 2014 00:30
Re: Líbí se mi
ve skutečnosti je to totiž jen šikmooký rendlík :no: :no: :no:
Avatar - Dylan McKay
11. 7. 2014 15:03
Líbí se mi
Mám rád netradiční auta, Cube jsem nedávno měl v hledáčku. Jen ten iteriér mohl být více odvážný a k úplné spokojenosti mi chybí, že to není hybrid a ještě k tomu Toyota. Takže vlastně nic... ;-)
11. 7. 2014 12:21
Re: Extra
Akoby si neuvedomovali jednu vec - čo je nezvyklé a nové, musí byť aspoň pekné, čo tento Nissan nie je. Keby sa viac trafili do vkusu ľudí hoci len tvarmi okien a svetiel, mohol Cube presvedčiť výhodami kubického priestoru.
Avatar - Francuz
11. 7. 2014 10:29
Re: Extra
Suhlas, ale mne sa to paci :-) nie ze by som si to isiel teraz hned kupit, ale vyzera to milo :-!