Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan dnes obnoví výrobu komponentů, auta začne v Japonsku vyrábět ve čtvrtek

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Automobilka Nissan obnoví v omezené míře provoz v pěti japonských závodech v pondělí.

Japonský Nissan předpokládá, že výrobu aut na domácí půdě spustí během týdne. Zastavila ji dočasně po ničivém zemětřesení, které vedle humanitární katastrofy poškodilo i jaderné elektrárny.

Nissan uvedl, že v pětici závodů obnoví výrobu náhradních dílů a komponentů pro zahraniční produkci. Výrobu aut chce Nissan obnovit ve čtvrtek a bude v ní pokračovat, dokud bude mít k dispozici komponenty. Delší dobu ale bude trvat obnova závodu na motory v Iwaki na severu země.

Zhruba 22 procent vozů vyrábí Nissan v Japonsku. Banka Goldman Sachs odhaduje, že ho přestávka ve výrobě připraví denně o zisk dvou miliard jenů (427 milionů Kč), napsala agentura Reuters.

Honda Motor odložila v týdnu plánované obnovení domácí produkce na středu. Zahájit výrobu dílů pro montážní závody v zahraničí chce v tomto týdnu i největší světová automobilka Toyota Motor.

Nedostatek součástek způsobený katastrofou se již dotkl i největší americké automobilky General Motors, která se rozhodla přerušit výrobu v jedné ze svých továren v USA.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
21. 3. 2011 17:44
šup,šup
ať to lítá...škoda,že se ta maxima neprodává v evropě ;-\