Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT-R ode zdi ke zdi aneb z pekla štěstí (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (11)
Nissan GT-R (R35) se stále vyrábí a přitom se už stal kultem. A to nejen v Japonsku. Někteří mají to štěstí, že ho řídili a jiní jej dokonce vlastní.

A zúčastňují se s ním závodů. Nemusí jít ani o nijak brutálně upravená auta, stačí sériovka. Nissan koneckonců svůj drahokam už od konce roku 2007 neustále vybrušuje. Skoro každý rok přidá dvakrát přeplňovanému vidlicovému šestiválci 3,8 l nějakého toho koníka výkonu a zároveň ubere i kila na hmotnosti.

K hobby závodům skutečně stačí produkční auto bez bezpečnostní klece, ochranná přilba je jaksi podmínkou. Stát se totiž může leccos. Zejména na drag stripu, který je sice rovný jako Nizozemí, ale i tak občas způsobí horké chvilky, protože je obehnaný betonovou zdí. A přitom je to tak jednoduché, stačí jen šestistupňovou převodovku donutit ke spolupráci tak, aby řadila ve správnou chvíli a pořádně šlápnout na plyn.

Leckdy ovšem nepomůže ani pohon všech kol pomocí dvou kloubových hřídelů (který navíc už z principu trpí značnými ztrátami). To se takhle na blíže neurčené dráze sešla dvě stříbrná GT-R. Blikla zelená, auto vlevo jelo nezadržitelně vpřed ke 402 metrů vzdálenému cíli, ale s tím vpravo měl jeho pilot plné ruce práce. Smyk doprava, smyk doleva, jedny ukázkové hodiny a nissan přistál u levého okraje dráhy. Ani jednu ze zdí, ke kterým se přiblížil, ovšem naštěstí nepolíbil. Soupeř mu zatím dávno ujel.

Auto tedy přestálo celý incident bez úhony, kosti řidiče též. Možná utrpělo újmu pouze jeho oblečení, o tom ale nejsou žádné zprávy.

Aleš Dragoun
Diskuze (11)
22. 3. 2012 22:28
Re: ESP atp.
i pocity maji v mem zivote misto/jen tak mimochodem/
jelikoz nechci riskovat moji zaruku u nissanu tak cisla zatim nebudou
presto jsem nejak presvedcen ze kvalitni jezdec v podobe treba stiga by nam pravdu ukazal presneji nez tato diskuze/ani nevim jak to ma nastavene v top gearu/
99% casu na okruhu mam take 3xR
Avatar - Sysoj Psojič
21. 3. 2012 20:39
Re: perfektne zvládnuté
Víc štěstí jak rozumu bych to označil :-)
Avatar - Enthusiastic.driver
21. 3. 2012 10:13
Re: perfektne zvládnuté
Tak tohle bych za perfektně zvládnuté rozhodně neoznačil!
Avatar - Sysoj Psojič
20. 3. 2012 23:19
Re: ESP atp.
Dej sem čísla, tohle jsou kecy.
Pocity stranou, rychleji to působit bude, ale to snad nebudeme řešit.
Mizuno to řekl jasně a já to podepisuju. 3xR.
20. 3. 2012 23:11
Re: ESP atp.
asi mate pravdu. jako nemajitel tohohle auta to nepotvrdim, ale můžu vám jen poblahopřát k tomu že jste se stali takovými šťastlivci >:D tak teda hodně kilometrů, ať už jsou jakýkoli ;)