Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Maxima: dieselové motory v USA do roku 2010

Kamil Kýr
Diskuze (15)
Nissan představil minulý týden plány o vstupu svých úsporných a ekologických dieselových motorů na americký trh. Vůbec první dieselové motory automobilky Nissan se v USA objeví v modelu Maxima do tří let.

Nissan právě teď intenzivně pracuje na nových dieselových motorech, které vznikají ve spolupráci s Renaultem. Motory budou splňovat přísnou americkou normu EPA (Enviromental Protection Agency) a podle slov automobilky mají přinést na americký trh velice výhodnou a ekologickou alternativu ke stávající malé nabídce dieselových agregátů.

Nissan už poměrně dlouho dodává do Evropy hospodárné motory schopné spalovat bionaftu, ovšem během první poloviny roku 2007 se chystá automobilka představit v Evropě nové motory splňující prozatím normu Euro 4. Do roku 2010 chce vstoupit se svými nově vyvíjenými dieselovými motory vedle amerického i na japonský a čínský trh.

Tendence snižovat spotřebu paliva a tím i emise CO2 a vůbec zefektivňovat provoz svých motorů vycházejí z programu Nissan Green Program 2010. V souvislosti s tím bude Nissan investovat nemalé prostředky do vývoje dalších klasických i alternativních způsobů pohonu.

Kamil Kýr
Diskuze (15)
23. 4. 2007 22:53
Re: Nissan of the U.S.
jj mě se hooodně líbí Xterra ... celkem jednoduchá technika bez záplavy elektroniky v celkem kompaktním a pro mě líbivém kabátě ... :-)
Avatar - Ricardo
23. 4. 2007 19:42
Re: Nissan of the U.S.
To věřím, Qashqai fandím, dokonce přemýšlím že ho pořádně vyzkouším. Ale společně s Tiidou nedokáže vyplnit vakuum vzniklé odchodem Almery a Primery
Avatar - Ricardo
23. 4. 2007 15:41
Re: Nissan of the U.S.
Jeden Qashqai jaro nedělá (staré paštunské příšloví) :-)
Avatar - Ricardo
23. 4. 2007 12:19
Re: Naftááá
Když jsi naťuknul toto téma - mám informace ze zdroje, kterému nemám důvod nevěřit, že během několika let musí dojít k obratu nebo přinejmenším vyrovnání situace. Jednak se chystá dorovnání spotřební daně z nafty na úroveň benzínu, ale hlavně produkce nafty je v současné době téměř na maximu vzhledem ke kapacitě těžby, kdežto u benzínu ještě rezervy jsou.
Avatar - Ricardo
23. 4. 2007 12:11
Nissan of the U.S.
Vždycky když vidím americké Nissany tak je mě smutno. Mají tak pěkná auta, u nás by se taky chytly - vždyť Murano a Pathfinder jsou toho jasným důkazem. Sice nejsou žádní lamači rekordů, ale pro Nissan to jsou úspěšné modely. Z nabídky osobních aut ale stahují Primeru i Almeru a snaží se nám zalepit ústa nějakou Tiidou - parodií na Mégane. Co si o tomto autě Nissan myslí dokazuje fakt, že se bude prodávat v ČR, na Slovensku, v Bulharsku a pak ještě na pár vysoce lukrativních trzích typu Řecko, Litva nebo Lotyšsko. Proč u nás není Maxima, Sentra apod.? Jediný důvod co mě napadá je, že Renault (byť je v alianci "partnerem", ale o tom tady dneska každej ví svý) se bojí jejich úspěchu. Ve Francii by asi těžko snesli pohled na to, jak americké Nissany drtí žabožroutí kreatury Laguna a Vel Satis. C'est la vie.... :'-(