Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Micra: Agresivní facelift pro modelový rok 2014

Michal Fokt
Diskuze (23)
Máme první fotografie a informace o omlazeném Nissanu Micra, jenž do Evropy zamíří po létě. Tváří se teď jako potěr GT-Rka...

Životní cyklus aktuálního Nissanu Micra se nám překlápí do druhé poloviny a tak je na řadě jeho výraznější omlazení. Pokud jste byli, stejně jako já, poněkud rozmrzení z toho, jakým způsobem Japonci pohřbili v roce 2010 stylovou předchozí Micru, pak u vás teď možná svitne šance na takovou menší rehabilitaci.

Micra 2014 sice stále není žádným designérským výstřelkem, nová příď s agresivním nárazníkem, světlomety a maskou chladiče působí dojmem buldoka, chystajícího se zahryznout do pozadí libovolného sporťáku. Změnil se i design zadního nárazníku a optika svítilen a povedlo se také ztvárnění litých kol pro verze Acenta a Tekna.

Z kabiny bohužel stále čiší levnota, což je typický neduh japonských supermini snad s výjimkou posledního Yarisu, určitý posun v před ale zaznamenat lze, přepracován byl středový panel, než dostal větší dotykovou 5,8" obrazovku infotainmentového systému NissanConnect s vyhledávací funkcí Google, čalounění by mělo být kvalitnější a u některých plastů počítejte s novou texturou. V nabídce bude mimo jiné panoramatická střecha, parkovací asistent a bude možné volit barevné provedení středů kol, zrcátek, výdechů ventilace a hlavice řadící páky.

K pohonu poslouží opět atmosférický benziňák 1,2 l i jeho mimořádně vydařená kompresorem přeplňovaná alternativa DIG-S, obojí v kombinaci s pětistupňovým manuálem nebo CVT. Prodej by měl být v Evropě zahájen v září a očekává se mírné zvýšení ceny oproti současnosti.

Michal Fokt
Diskuze (23)
Avatar - pelikoš
4. 6. 2013 20:54
Re: gay car
ani základ není tragédie a voní jako kterékoliv jiné auto (krom čínských).má ho švagrová..
Avatar - pelikoš
4. 6. 2013 20:52
Re: jednoznacne podareny facelift
jasně že seděla nejen to. ale vždyť nikdo neříká že to je stěhovák, you tube :-!
4. 6. 2013 18:57
Re: jednoznacne podareny facelift
Seděl si v něm alespoň? Pokud ano, pak bys takovou kravinu nenapsal. Dozadu se nevejde ani 15letý vychrtlý puberťák, natož dospělý. O kufru raději ani nemluvím.
Tohle je auto pro "single" maximálně pro pár. Zadní sedadla budou využívat jako kufr, popřípadě pro převoz čivavy >:D :no:
4. 6. 2013 14:34
Re: jednoznacne podareny facelift
predny naraznik je ako z i20 ;-)
Avatar - R32
4. 6. 2013 08:13
Re: gay car
a to je na fotkách top výbava... si odmysli kožu a tlačítka na volante, navigáciu s veľkým displejom, automatickú klimu a ten zvláštny čierny klavírový plast. Základ musí byť fak hororový. Ešte si k tomu pridaj vôňu orientálnej (tuším) indickej fabriky a musíš krochkať blahom... 8-s