Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Micra Nismo na prvních oficiálních fotkách

Michal Fokt
Diskuze (2)
Divize Nismo chrlí úpravy sériových modelů Nissanu jako na běžícím páse. Teď přišla řada na faceliftovanou verzi supermini Micra.

Ve středu jsme vás seznámili s Nismo úpravou pro elektromobil Nissan Leaf a dnes už pro vás máme připraven další produkt sportovní divize japonské automobilky. Takřka vzápětí pro představení faceliftovaného Nissanu Micra, foceného v bratislavských exteriérech, se nám představuje jeho varianta Nismo.

Pravda, je to představení poněkud nesmělé, pouhé čtyři fotky a sporadické informace, nicméně díky i za ně, Nissan určitě časem přijde s podrobnější prezentací. A co tedy aktuálně víme a vidíme?

Micra, prodávaná v Japonsku jako March, nám už v sérii pěkně zagresivněla a Nismo jde v tomto ohledu pochopitelně ještě dál - má díky sportovnímu nárazníku výrazně dravější výraz, nechybí nástavce prahů, splitter, výraznější zadní nárazník s difuzorem, pozměněnou optiku zadních svítilen a kola v podobném stylu, jako Leaf Nismo. Interiér dostal semišem čalouněné sportovní sedadla a sportovní volant s červeným šitím.

Micra Nismo má speciální tužší pružiny a tlumiče vyvinuté Yamahou. Vůz by měl být k dispozici ve dvou verzích - s benzinovým motorem 1,2 l a CVT převodovkou a s patnáctistovkou, vyladěnou na výkon 85 kW a zkombinovanou s pětistupňovým manuálem. Co a kdy (a jestli vůbec) se chystá pro Evropu je ovšem otázkou... Ovšem pokud se nám poštěstí, mohli bychom se dočkat podobné ceny, jako v případě Swiftu Sport, tedy kolem 250 tisíc korun.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
28. 6. 2013 17:41
více
tady je více informací...[odkaz]
Avatar - cri-cri
28. 6. 2013 14:45
zajimavý mrnous
Doufám bude v EU k dostání. Jen nechtěli jste napsat cenu kolem 350 místo 250 :-)