Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Navara prošel drobnou modernizací, dvě turba nabídne již v základu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nissan Navara patří dlouhodobě k nejpopulárnějším modelům ve svém segmentu, což ostatně potvrzuje i skutečnost, že se stal základem pickupů značek Mercedes-Benz a Renault. Pro modelový rok 2020 však Navara přijíždí s několika drobnými novinkami.

Největší změna se odehrála pod kapotou slabšího z dvojice 2.3 litrových naftových motorů dCi, který dostal druhé turbodmychadlo. Jeho výkon sice zůstal 120 kW (163 k), točivý moment však vzrostl o 22 Nm a to na konečných 425 Nm. Oba 2.3 litrové naftové motory, o výkonu 163 i 190 koní, navíc nově splňují přísnější emisní normu Euro 6d-temp.

Další novinkou v pohonném ústrojí je nová šestistupňová manuální převodovka, která nabídne delší převody a kratší dráhy. Ve výběru však zůstává i sedmistupňový automat.

Několik podstatných vylepšení najdeme i na zadní pětiprvkové nápravě, která dostala zdvojené pružiny a kotoučové brzdy, které mají zlepšit brzdné schopnosti Navary až o 40 procent. Vzadu také došlo k nárůstu světlé výšky o 25 mm a nosnost korby se zvýšila až o 25 kilogramů (v závislosti na verzi).

Exteriér modernizované Navary zdobí černý rámeček LED světlometů a nové ráfky o průměru 17 a 18-palců. Ani v interiéru se neobjevilo příliš mnoho novinek, snad jen s výjimkou 8-palcového infotainment systému.

Ten je standardním prvkem výbavy od úrovně N-Connecta a kromě podpory systému Apple CarPlay nabízí i další zajímavé funkce. Majitelé vozu si tak mohou prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu například ověřit stav paliva v nádrži, zamknout či odemknout dveře nebo nastavit cíl navigace.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme