Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan opět láká na nové Zetko. Zdá se, že dostane i manuální převodovku

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Za několik dní Nissan představí podobu nového sporťáku ze slavné rodiny Z. Už ale poodhaluje, na co se máme těšit.

Japonská automobilka totiž do světa vypustila upoutávku, v níž přidává několik dílků do skládačky. Sice jich není moc, ale něco přece jen naznačují.

V krátkém klipu Nissan ukazuje známá zetková kupátka a naznačuje, že novinka dostane design s povědomými retro prvky. Například kulaté přední světlomety by mohly odkazovat na 240Z, zadní světla pak na 300ZX. Zadní sloupek pak ozdobí písmeno Z. 

Krátký pohled nám automobilka nabízí také do interiéru, v němž se pravděpodobně objevuje řadička manuální převodovky. Ukazuje se také žluté prošívání na středové konzole.

O technice zatím nevíme vlastně nic, očekává se ale, že nové kupé poskytne výkon okolo hranice 400 koní (294 kW). Původcem této síly bude s velkou pravděpodobností vidlicový šestiválec s objemem tří litrů a dvojitým přeplňováním. Stávající 370Z se spoléhá na atmosférickou V6 o objemu 3,7 litru.

A ještě jedna důležitá informace: Nissan zatím o autě mluví jako o "Z Proto", takže se dá očekávat, že 16. září představí zatím jen prototyp. Něco podobného ostatně předvedl i v roce 2005 s modelem GT-R, ovšem tehdy prototyp v podstatě odpovídal později představené produkční verzi. Že by si tento postup zopakoval?

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Doporučujeme

8. 9. 2020 11:12
Re: .,.,.,
za mna, ze to nieje toyota ale bmw
je to uplne rovnake ako zmena vw eos na scirocco vo vedlajsom clanku
nevidim v tom ziaden rozdiel medzi tymito dvoma prestavbami, jednu novinari nazyvaju buda, preco nie aj druhu
8. 9. 2020 10:34
Ano, mladej,
Je mi přes padesát.krize středního věku, koukám po sporťácích víc a víc. A když už, tak něco, čeho nejezdí haldy. Zatím vyhrával rozum, ale vím, přijde čas a řeknu si, běžte všichni k šipku, já jsem se nezbláznil, jen se vracím ke klukovským snům...
8. 9. 2020 08:53
Re: Co se to semnou děje ????!!!!
Právě, seš na to ještě mladej 😉
Avatar - speedfred
8. 9. 2020 08:40
Re: .,.,.,
Co je na "nemeckej" Supre zle? Za mňa jedine cena.
7. 9. 2020 22:03
.,.,.,
aspon je to japonske ne jak nemecka supra...... 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s