Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Pulsar Nismo chce být také nejrychlejší na Nürburgringu!

Michal Fokt
Diskuze (37)
Nissan Pulsar bude mít dvě verze Nismo - ta výkonnější, 280koňová, se chce stát dalším nejrychlejším hot-hatchem Severní smyčky Nürburgringu.

Britský Auto Express přišel se zajímavou informací, týkající se budoucích sportovních modelů Nissanu v kompaktní třídě. Jedná se víceméně o upřesnění informace, která zazněla už v našem starším článku, věnovanému živým fotografiím japonského hatchbacku Pulsar, takže je vcelku slušná šance, že se Nissan opravdu bude ubírat tímto směrem.

Britové tvrdí, že se Nissan chce zúčastnit honby za titulem o nejrychlejší předokolku na Severní smyčce Nürburgringu, kde to momentálně vře mezi Seatem Leon Cupra a Renaultem Mégane 275 Trophy-R, které má v plánu příští rok smáznout Honda Civic Type R. Pro Pulsar Nismo to v každém případě znamená, že bude muset některý vůz z této trojice překonat, pokud se z ní dokonce nestane čtveřice poté, co do hry vstoupí Astra OPC Extreme, jakkoli to tak zatím nevypadá.

K tomu má Pulsaru Nismo RS, jak se má nový rekordman jmenovat, dopomáhat turbem přeplňovaný motor 1.8 DIG-T, vyladěný na výkon 280 koní (206 kW). Samozřejmostí má být mechanický samosvor, vyztužená karoserie a šasi, větší kola i brzdy, sportovní podvozek a přepracované řízení a převodovka. Vůz má být jako koncept nebo prototyp představen už v říjnu na pařížském autosalonu, do prodeje ale nepřijde dříve, jak za rok, tedy na sklonku roku 2015.

Zatímco Pulsar Nismo RS se má pustit do aut jako je Leon Cupra, Golf R nebo Focus RS, chystá je prý ještě Pulsar Nismo S, zacílený na Focuas ST a Golf GTI. Stejný motor má být v tomto modelu naladěný na přibližně 250 koní a jeho celkové nastavený bude více "gétéčkové". Není ovšem také vyloučeno, že tato verze dostane motor 1.6 DIG-T z modelu Juke Nismo.

Ačkoli smyslem divize Nismo je poskytnout možnost sportovního svezení za rozumné peníze, musí modely jako Pulsar Nismo RS ukázat, že se "japonské AMG" zvládne utkat i s těmi nejlepšími.

Michal Fokt
Diskuze (37)
Avatar - pelikoš
24. 8. 2014 10:16
Re: Oficiálne fotky
jo, to vypadá skoro ofiko
Avatar - pelikoš
24. 8. 2014 10:14
Re: najrychlejsie MPV?
právě se na ten normální díváš-pulsar.když už nissan udělá hatchback tak zase, že není normální?
15. 8. 2014 14:36
Re: Pulsar
.
Avatar - JDM
15. 8. 2014 13:30
Re: Pulsar
ale to co koupíš v DE nemá s JDM verzí skoro nic společnýho ;-) teda většinou ty jap. verze jsou ostřejší prostě lepší proto ho asi chce přímo z jp ;-)
Avatar - JDM
15. 8. 2014 13:28
Re: Pulsar
od tohohle roku legálně přihlásíš RHD auto.