Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Mégane RS je nejrychlejším hothatchem na Nürburgringu (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (368)
V poslední době se objevily hned dva očekávané časy vozů zajeté v zeleném pekle, Severní smyčce Nürburgringu. Zatímco BMW M4 svým výkonem neoslnilo, Mégane RS 275 Trophy svou misi zvládnul.

Během testu německého magazínu Sport Auto zajelo nové BMW M4 na okruhu Nürburgring Nordschleife čas 7 minut a 54 sekund. To je sám o sobě slušný výsledek, kterým auto překonává svého předchůdce BMW M3 E92 o celých 13 sekund. Přesto to jen tak tak stačilo na famózní francouzský ostrý hatchback v ultimativní verzi Trophy.

Je to tak, Renault Mégane RS 275 Trophy si dal v rámci kampaně #UNDER8 za cíl zajet na legendární německé trati čas pod osm minut, což se mu povedlo s rezervou. Kolo vůz obkroužil za 7 minut 54 sekund a 36 setin. Porazil tak Seat Leon Cupra, který klasickému Méganu RS 265 Cup před nedávnem titul nejrychlejšího hatchbacku s předním pohonem odebral. Je nutno ještě říci, že čas Leonu byl pomalejší o 4 sekundy.

Hlavním vylepšením verze Trophy oproti běžnému Méganu RS je výfuk slovinské značky Akrapovič, podvozek Öhlins a lepivé pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2. Nechybí ani odlehčení hmotnosti, Trophy nemá kupříkladu zadní sedadla. Auto má nyní výkon 275 koní (205 kW) a bude se nabízet pouze v limitované edici.

Ondřej Chamilla
Diskuze (368)
Avatar - white label
19. 6. 2014 17:41
Re: Cratulace nejen pro RS
Píšu o měřených hodnotách ve srovnávacím testu, ne o přání obhájců vlastní garáže. >:-[]
Ostatně i v EVO, kde se bohužel měřením příliš nezabývají, píší na adresu MRSC poměrně jasně: "...nenabírá rychlost s neúnavnou naléhavostí Golfu R ani Leonu Cupra. Nemá ani jejich stabilitu... " ;-)

Cupra R ve čtyřkolce je nesmysl, to byly jen drby.
Po novém CRS je vysoce pravděpodobné, že ani příští MRS už nebude tak ultimativně zaměřen, zvlášť když u Renaultu zjistí, o kolik se nové CRS prodává lépe, než předchozí generace.
Avatar - Thomasino
19. 6. 2014 16:49
Re: Cratulace nejen pro RS
Tady bych úplně nesouhlasil, spíše je rychlejší MRS Cup než Cupra ;-) Ale co je důležitější, hlavně je zábavnější :-) :yes:

Jinak podle posledních onfo to vypadá, že Cupra R nebude, aspoň ne 4-kolka jak se o tom mluvilo. Leda by ji udělali nyní jako hardcore auto a pokusili se o ten rekord na Ringu, ale nevěřím, že to udělají. Vykuchaného Seata si nikdo nekoupí, nemá v tomto tu image a historii ;-)
Avatar - white label
19. 6. 2014 16:33
Re: Cratulace nejen pro RS
Souhlas, a podle srovnávacích testů (opravdu sériových verzí) je i (o něco) rychlejší.
Navíc při srovnání sériových hh je třeba zohlednit fakt, že nikdo kromě Renaultu nenabízí CUPově zaměřené verze, takže s běžnými hh by se měl logicky srovnávat spíš univerzálnější neCupoový MRS. Nehledě na to, že Cupra není úplně vrcholný model Leonu, tím má být až Cupra R.
Avatar - Emel
19. 6. 2014 14:32
Re: Cratulace nejen pro RS
Tak Cupra má taky své přednosti - je o hodně univerzálnější a o hodně levnější, zřejmě o kousek silnější...
Avatar - Thomasino
19. 6. 2014 14:02
Re: Cratulace nejen pro RS
Ještě to tu koukám řešíte ?? >:-[] >:D

Ty dvě auta budou v rukách nás, běžných smrtelníků, podobně rychlé, mě osobně spíše zajímá, které je zábavnější na řízení a které mě více sedne, nebo které se mi více líbí. A co se zábavnosti týká, tady je dlouhodobě MRS Cup na vrcholu a je překvapení, že tento skoro 5 let starý model stále nikdo netrumfnul :-) A podle mě ani už netrumfne, pokud se teda budeme bavit v kategorii předokolek ;-) Ale je to trochu i logické, nové auta díky spotřebě vymýšlí různé variabilní a přeposilované řízení, přidávají kila díky bezpečnosti (no naštěstí je už začaly někteří zase ubírat a za to patří poklona pro VW u nové platformy), dusí motory přísnějšími emisemi apod. Samozřejmě pokud někdo bude jen slepě koukat na výkon a nedochází mu souvislosti, nebo si nepřečte dostatek testů, klidně může skončit u Astry OPC, Leona Cupry apod >:-[] >:-[] Zvláště když univerzálnost bude až na předním místě ;-)