Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Sorento se představí v Ženevě. Její tvary odhalují oficiální nákresy

David Bureš
Diskuze (7)

Kia Sorento se ve své současné třetí generaci vyrábí teprve od roku 2015, přesto už se letos dočká nástupce.

Ženevský autosalon 2020 se už blíží, a tak automobilky postupně odhalují své novinky, které na Palexpu budou prezentovat. Část tradičních vystavovatelů sice bude chybět, Kia ale do Ženevy míří. A připravila si pro ni zajímavou premiéru, novou generaci rodinného SUV Sorento. Ta se zatím prezentuje na prvních oficiálních skicách.

A ty potvrzují pravost dříve uniklých špionážních snímků nového Sorenta. Automobil projde výraznou mezigenerační proměnou, místo oblé karoserie novinka vsadí spíše na hrany. Příď pak bude zdobit širokánská maska s typickým tvarem „tygřího nosu,“ která bude přímo navazovat na hlavní světlomety.

Zveřejněné nákresy doplňuje Kia také o několik detailů. Automobilka například prozradila, že čtvrtá generace Sorenta jako první model využije zcela novou generaci platformy pro středně velká SUV. Jaké další vozy ji použijí, už Kia neupřesnila, nabízí se ale třeba nástupce dnešní Sportage.

Nová architektura podle korejského výrobce „zvýší standardy v segmentu z hlediska praktičnosti.“ Novinka tudíž prý nabídne vnitřní prostornost na úrovni větších automobilů. Automobilka přitom tvrdí, že nové SUV bylo navrženo a zkonstruováno tak, aby si poradilo se vším, co mu život připraví.

Platforma navíc umožní také zástavbu hybridního pohonu. Nové Sorento bude první generací tohoto vozu s touto možností. K dispozici přitom vedle mildhybridu bude také plug-in hybrid. Kia navíc slibuje zástavbu nejmodernějších elektronických systémů, ať už mluvíme o infotainmentu nebo jízdních asistentech.

Kia Sorento čtvrté generace bude chtít navázat na úspěchy svých předchůdců, kterých se od příchodu první generace v roce 2002 prodalo více než tři miliony exemplářů. Poprvé si novou generaci Sorenta budeme moci prohlédnout v úterý 3. března 2020.

David Bureš
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
4. 2. 2020 11:28
Re: Focení do katalogu
ten zadok ( svetla ) je prave najlepsi.. pecka.. ale chvalim aj predok a male kukadla .. ale naopak samotny zadny previs zboku posobi dost "tazkopadne" a mohutne ( vizualna dan za ten klasicky sorentovsky sa rozsirujuci zadny stlpik ) ... ale chce to viac fotiek ... vyzera to ale ze sorento nam opat narastie ... tentokrat to uz asi fakt nebude mat daleko ( a nielen vizazou ) asi aj od nejakeho grand cherokee ... je vidiet ze kia to robi premyslene... co auto to jasne cielenie... ziadny hokus pokus ... ale brutalny tah na branku.. kia :yes:
Avatar - 3_diamanty
4. 2. 2020 11:21
Re: Focení do katalogu
zda sa ze mame pred sebou najkrajsie sorento od cias vzniku.... a snad bude nielen krasou ale aj technicky zase o krocik lepsie a blizsie k touaregu alebo nejakemu grand cherokee .. mne normalne aj pride ze ten face aj zadok ma take ( z generacie na generaciu ) stale coraz viac americke crty ale tak je jasne ze domovom sorenta je uz v podstate od jeho vzniku amerika a nie eu... takze v tomto je to vizualne logicky krok... a obecne tieto "americke" kie mozem coraz viac a pacia sa mi aj daleko daleko viac ako tie niektore ciste europske kie ktotre uz neraz ani nevyzeraju ako kia ale akoby uz nahanali nejake wageny alebo co...

cakam ze 2,2 dizel u nas v eu ostane aj v novej generacii ... tu necakam velke zmeny.. mal idealny vykon aj objem... uz len ho "prisposobit" najnovsim normam.... a urcite potesi aj hybrid... ten by tu uz v novej generacii nemal chybat ak chce sorento zaujat uz ( konecne ) aj mimo severnej ameriky...

kia to ma aj tento rok zda sa opat skvele naslapnute... a keby este dotiahli do eu aj novu kiu seltos ajajaj ... ale chapem... :yes:
4. 2. 2020 10:48
A kde je nový znak KIA?
Čekal bych, že u nového modelu se objeví i nový znak.
Nebo se změna nekoná???
4. 2. 2020 10:01
Ale fuj....
Tak mám pocit, že u Sorenta jsou pohledné jen ty liché generace... první (BL) bylo okopírované MLko, ale mělo to fajn proporce a něco do sebe. Dvojka (XM) byla taková... no, zvláštní, vizuelně mi neseděla a až facelift trochu spravil ten dojem. Třetí (UM) bylo nejkrásnější Sorento široko daleko, takový přizvednutý a přifouknutý Ceed. Ale z téhle nové generace jsem upřímně zklamaný... předek bych v rámci unifikace se Seltosem a dalšími vozy ještě překousnul, ale nerozumím vůbec tomu zadku, těm svítilnám. Proč??
Avatar - Emel
4. 2. 2020 09:58
Re: Focení do katalogu
Líbí se mi předek i profil. Zadek moc ne... ta světla jsou taková americká, budiž... ale ten stříbrný bazmek na nárazníku opticky táhne auto k zemi a působí dojmem plných gatí :-)