Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová kreditní karta Shell: Až 6 % úspora na palivu

Ondřej Láník
Diskuze (16)
Ve spolupráci se Citibank vydavá Shell v těchto dnech novou kreditní kartu Shell MasterCard od Citibank a.s., se kterou řidiči při každém použití získají slevu na pohonné hmoty a ostatní nákupy na všech čerpacích stanicích Shell.

Společnost Shell přichází s další možností pro řidiče, jak ušetřit při nákupu pohonných hmot. Ve spolupráci se Citibank vydavá v těchto dnech novou kreditní kartu Shell MasterCard od Citibank a.s., se kterou řidiči při každém použití získají slevu na pohonné hmoty a ostatní nákupy na všech čerpacích stanicích Shell. Společnost Shell vyšla vstříc i časově zaneprázdněným řidičům, kteří již nemusí chodit do banky, ale mohou o kreditní kartu zažádat přímo na jejich čerpacích stanicích. Členové SMART klubu mohou i s použitím kreditní karty Shell MasterCard od Citibank a.s. a uplatněním slev nadále sbírat body do tohoto programu.

Motoristovi, který o kartu zažádá a úspěšně ji získá do 31. 1. 2007, nabízí Shell a Citibank po dobu 60ti dnů od vydání karty zvýhodněné období. V rámci něho může získat dvojnásobnou slevu, tj. 6 %, což je při průměrné ceně pohonných hmot v ČR až 1,71 Kč na litr pohonných hmot Shell a slevu 2 % ze všech ostatních nákupů uskutečněných u jakéhokoliv obchodníka akceptujícího karty MasterCard, a to v ČR i v zahraničí. Naplněním 40litrové nádrže třikrát do měsíce tak může zákazník ušetřit 205 Kč. Výpočet vychází z ceny benzinu Natural 95 (28,50 Kč).

Po uplynutí zvýhodněného období bude držitel kreditní karty automaticky získávat slevu 3 % na pohonné hmoty a 1 % ze všech ostatních nákupů. Získané bonusy, které se odečtou z plateb v následujícím měsíci, je možné uplatnit na nákupy pohonných hmot a jakéhokoli zboží či služeb pouze u Shellu na území České republiky.

Podle průzkumu provedeného společností Factum Invenio pro Citibank využívá 20 % vlastníků soukromých automobilů k placení za pohonné hmoty platební kartu, zbytek platí za pohonné hmoty v hotovosti. Asi třetina dotazovaných přitom získává za nákupy na čerpacích stanicích či platby za pohonné hmoty nějaké slevy, odměny či jiné výhody.

Pro 7 z 10 vlastníků soukromých automobilů by přitom byla zajímavá platební karta, za jejíž používání by získali nějaké slevy. Třetina motoristů by uvítala slevy na pohonné hmoty. Stejný počet lidí by rád využil procentuálních slev z celkové částky zaplacené za jakékoliv zboží. Desetina z dotazovaných by chtěla využít odměn v podobě dárků z katalogové nabídky.

Ondřej Láník
Diskuze (16)
13. 11. 2006 02:50
Takova mala reklamicka
Pane Lanik, opisovat tiskove zpravy a vydavat to za clanky (a jeste na takovou blbinu jako je karta na benzin), to jsem myslel ze je vysadou jen platku jako je iDnes a nebo pana Ondrasika na konkurencim serveru. Ani praci s tim najit dodatecne zasadni informace jako je treba vyse uroku, rocni poplatky atd, jste si nedali Za tohle mate VELKY MINUS :no:
13. 11. 2006 02:47
Vzdy si pamatuj
zadna sleva neni zadarmo.....
12. 11. 2006 19:25
Shell, banky, kreditky...
Po skole som robil chvilu v banke - praca nanic, skusenost dobra. Teraz aspon viem relativne rychlo posudit, co sa mi oplati a co nie. Podla reakcii je toto dalsi priklad zle zvladnuteho agresivneho direct marketingu. Klienti automaticky cakaju, ze ich chcu "oplachnut", ale nie vzdy to musi byt pravda - niekomu sa to moze aj oplatit. Aj ked, podla rychlej analyzy mi vyslo, ze ta skupina je skutocne mala. Jednalo by sa o ludi, ktori nemaju problem cerpat na Shell, kreditku zatial nemaju, chcu ju (vedia ju pouzivat, poznaju jej vyhody, oplati sa im) a poctom nakupenych litrov resp. tovaru u Shellu si ten rocny poplatok "zarobia" - ak by sa brala len ta 3% zlava, tak je to tusim cca 1000 litrov za rok. Dalsim predpokladom, ktory vsak povazujem za samozrejmy je, ze sa ta kreditka da pouzivat aj na vsetky ostatne platby. Pokial by s takymto niecim prisli na u nas, tak by som do toho zrejme nesiel, lebo nie uplne zapadam do hore charakterizovanej skupiny :-)
12. 11. 2006 17:53
Re: úspora???
Já benzín beru jedině u Shellu, nejdřív mi přišel dopis, asi tak před měsícem, ten šel taky rovnou do koše. Aby toho ale nebylo málo, tak mi pak i volali (cca před dvěma týdny) a paní byla poměrně vlezlá, pořád se mě ptala, jak se mi to líbí, ale neustále se vyhýbala skutečnosti, kolik chtějí ročně za vedení těch karet. :no: Jo, být to gratis, bylo by to o něčem jiném.
Avatar - davy
12. 11. 2006 12:27
vyhodne?
Je otazkou, zda 3% slevy na pohonne hmoty Shell, ktere jsou podle mne jedny z nejdrazsich vubec dorovna rozdil ceny benzinu u levnejsich cerpacich stanic. O 1% slevy na jejich zbozi ani nemluvim a otazkou je, kolik pak stoji rocni poplatek za vedeni one karty, prece to Citibank nebude delat jen pro blaho svych zakazniku, potrebuje je predevsim nejak skasnout, je to normalni byznys, ne?:-) Podotykam, ze ja u Shellu tankuji casto, nekdy potrebuji jejich power racing.