Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Mazda 6 kombi se představuje oficiálně

Roman Beránek
Diskuze (39)
Po sedanu, který měl premiéru před pár dny na autosalonu v Moskvě, uvolnila automobilka první oficiální fotky Mazdy 6 SW.

Kombík, vycházející stejně jako sedan z konceptu Takeri, jsme poprvé viděli jaksi mimoděk na fotografii ze zahájení výroby základní karosářské varianty Mazdy 6. Už tehdy jsme oceňovali skvělou práci designerů, kterým se podařilo zachovat vyvážené a dynamické proporce nového modelu i u verze s objemnější zádí.

Nyní zveřejňuje japonská automobilka několik dalších fotografií, na kterých se ukazuje verze kombi ze všech stran. Další informace včetně objemu zavazadlového prostoru si zřejmě šetří až na oficiální premiéru do Paříže. Téměř s jistotou se ale dá předpokládat, že pohonné jednotky budou shodné s verzí sedan.

mazda novemodely pariz2012 mazda novemodely pariz2012

mazda novemodely pariz2012 mazda novemodely pariz2012

mazda novemodely pariz2012 mazda novemodely pariz2012

mazda novemodely pariz2012 mazda novemodely pariz2012

Roman Beránek
Diskuze (39)
7. 9. 2012 12:20
Re: To je moje další auto
na svojej kupovanej v 2010/12 mám teraz asi 133tis km, tiež jazdím hlavne v nemecku a s tými kotúčmi mi to pripadá tak, že niekedy pri núdzovom brzdení sa stane, že sa skrútia a potom kopú, ale pri pár dalších dlhých jazdách, akoby to postupne ustupovalo, takže neviem, či je možné, že sa to ďalším používaním zahreje a pri dlhom brzdení sa to dotvaruje, tažko povedať, ale subjektívne to tak vnímam.

zvyčajne brzdím premyslene, keď sa doťahujem na niekoho pomalšieho v ľavom pruhu, brzdím iba jemne, nech mám dlho rozsvietené brzdové svetlá, tak možno sa to zahrieva postupne. veľmi výnimočne mi niekto vbehne do cesty, smerovky sa mi zatiaľ rýchlo rozblikali iba jediný raz. pre istotu som si ale po napísaní predchádzajúcej vety zaklopal na drevený stôl. je fakt, že tá jedna krízová situácia bola nepríjemná a už som si pozeral, či sa na mazdu nerobia nejaké lepšie brzdy ako brembo a pod.

mal som rovnaký problém s kotúčmi na audi a4, na tej som ja osobne urobil asi tak 300tis km, tak ma to štvalo, že to začína kopať tak skoro a nakoniec som našiel na nejakých športových fórach, že by možno stálo za to skúsiť mäkšie brzdové doštičky, tak sme to skúsili a myslím, že to celkom zabralo.

na tej audine som menil kotúče pomerne často, na mojej mazde som ich tuším ešte nemením, neviem, musel by som pozrieť faktúry.
Avatar - Shr3k
6. 9. 2012 22:52
Re: To je moje další auto
Já jsem koupil po 40000 km komplet od EBC předek i zadek 3GD Drilled/Slotted a obložení Red Stuff, takže to i brzdí, nicméně o dva cm větší kotouče vpředu by to chtělo. Též jsem měl M3 a pak M5, ta měla brzdy s ohledem na váhu nejlepší - 30 cm předek i zadek.
Avatar - kosmonaut
6. 9. 2012 02:15
Dělo kombi
Tak tohle je moje auto roku. Nečekané dělo z Japonska. Špička :yes:
5. 9. 2012 23:14
Re: To je moje další auto
Ja som ju kupil o pol roka skor 2.0 MZR-CD a detto. Mam uz tretiu Mazdu (2xMazda3 a Mazda6)
a kotuce som vyriesil kupou inych,kupou v USA. Ak budes mat zaujem kontaktuj ma, dam ti link. Ma uz 146 000km a "deriem ju dalej" :-). Su iba dve veci ktore ma na auta za milion a drobne korun hnevali, ale jedna bola vynimocna. Deti nezavreli kufor, alebo dvere a ja neviem ktore :-(. Ta druha, stredovy panel ala klavirny lak, sa mi poskrabal uz druhy den.
Avatar - Ronault.
5. 9. 2012 21:50
Re: Čisté tvary
:yes: :yes: :yes: