Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová restaurátorská dílna představila perfektní Land Rover z roku 1973 pro švýcarské Alpy

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Nové součástky transformovaly off-roadovou legendu do moderního pojetí stylového horolezce. Barva napovídá netradičního autora povedené úpravy.

Nová restaurátorská společnost sídlí v Londýně a pod názvem Aubrey Automobiles začala zasahovat do portfolia kvalitně opravených veteránů. Vzorem precizního přístupu je nepřehlédnutelná prvotina vycházející z předchůdce Defenderu. Výrazně zbarvený Land Rover třetí série dostal oranžový kabát v souladu s vytříbeností něžného pohlaví.

Firmu Aubrey Automobiles totiž vede dáma jménem Georgia Peck. Blondýna se nezalekla pánského teritoria, naopak se perfektně vypořádala s úkolem připravit ikonický off-road na pokračování kariéry ve vysokých horách. Auto původně sloužilo na rodinné farmě, před přemístěním do švýcarských Alp bylo potřeba preventivní opatření a z funkčních úprav se postupně stala stylová modernizace.

Novinkou se stalo hlavně pozinkování nových podvozkových komponentů osazených čerstvými spojovacími prvky. Tým Georgie se zaměřil také na rozborku a sborku motoru, převodovky, brzdové soustavy i pružení. Hromadu času zabrala konverze levostranného řízení, řidič nyní sedí vpravo. Posádku ochrání odnímatelná šestibodová klec opatřena homologací, zároveň se do Alp může hodit nosič lyží anebo kol.

Ryze strohý interiér zakrývají hned tři různé konfigurace střechy. Proti sněhu nebo dešti jsou ve výbavě boční okna a látka nad hlavou, jednoduchou demontáží pak vznikne úplně otevřený kabriolet. Zážitek z alpského větru ve vlasech umocňuje sklopné čelní okno, jehož otřesy tlumí rezervní kolo připevněné na kapotě. Spartánská kabina konkrétně znamená omyvatelnou kůži, podobně praktické dřevo a šest sedadel bez hlavových opěrek či náznaku bočního vedení. Závan digitalizace představuje výhřev kompletního sezení a audiosystém s kompatibilitou Apple CarPlay.

Minimum elektroniky ctí rok výroby 1973, protože Georgia chce u svěřených aut respektovat původní charisma. „Naše zakázkové restaurování zajišťuje, že automobilové ikony a denně použitelná vozidla obnovujeme do stavu lepšího než nového, přičemž si zachovají svůj dobový vzhled a původní duši,“ uvedla zakladatelka Aubrey Automobiles. „S klienty pracujeme ruku v ruce od předání vozu až po hotový produkt,“ dodala Georgia. Kompletní dokončení oranžového projektu trvalo tisíc hodin, zákazníci se dočkali po osmiměsíčním čekání.

Video se připravuje ...

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Doporučujeme

11. 3. 2023 19:43
pravá x levá
Je vidět, že to vede ženská. Plete si strany, volant je teď vlevo a né vpravo :-! Ale jinak skvělé, i ten volant je pro Švýcarsko takhle lepší ;-) Možná je to myšleno tak, že teď řidič sedí vpravo a za volantem sedí jeho žena... :D