Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Fabia jako RS nebo Scout? Neplánované verze by mohly vypadat takhle

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Čtvrtá generace Škody Fabia má po premiéře. A jak to tak bývá, na představení důležité novinky reagují také různí nezávislí grafici.

Tentokrát o sobě dal jako první znát maďarský grafik vystupující pod hlavičkou X-Tomi Design, který přišel s vlastními vizemi dvou zvláštních verzí nové Fabie.

První dostala známý přídomek RS a už to jasně napovídá, jakým směrem se tato neoficiální ilustrace ubírá. X-Tomi z nedávno představeného hatchbacku stvořil sportovní "ereso".

Na autě přitom použil prvky, které jsou pro sportovnější varianty moderních škodovek charakteristické: Fabia dostala černou masku chladiče, velká kola s povědomým designem či nový přední nárazník.

I když sportovnější charakter v podání maďarského grafika nové Fabii sluší, je bohužel prakticky jisté, že ani čtvrtá generace tuto variantu nedostane. Škoda počítá jen se stylově laděným provedením Monte Carlo, plnokrevné "ereso" v plánech nefiguruje.

A to samé zřejmě bude platit i pro druhou vizi, kterou X-Tomi připravil. Jde o Fabii Scout se zvětšenou světlou výškou, střešními ližinami a nelakovanými částmi karoserie - tedy o takový malý crossover.

Přestože takovou Fabii Scout zřejmě můžeme v produkční podobě "odepsat", je možné, že mladoboleslavská automobilka s podobným provedením přijde, jen ne u hatchbacku. Nabízí ho ostatně i pro končící generaci, jen se jmenuje Scoutline a k dispozici je výhradně jako kombík. Praktičtější verze čtvrté generace se však představí až v průběhu příštího roku, tak uvidíme, jestli se dostane i na Scoutline.

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Doporučujeme

12. 5. 2021 08:57
Re: Ona by nová Fabia ani nemusela být skutečné RS,..
No on to tak nějak dopadne, jen s tím manuálem je to ve hvězdách https://www.autosalon.tv/novinky/nova-auta/zahranicni-media-novou-skodu-fabia-vesmes-chvali-presto-se-podivuji-zejmena-nad-jednou-veci?fbclid=IwAR2XGP6fSaOy314HGSwnZ4Gq-dzcv0Sb-PtXJzh35mWUrFBfhZAPk8bcLEQ
Avatar - pradeda777
10. 5. 2021 12:10
Re: Ona by nová Fabia ani nemusela být skutečné RS,..
Já věděl, že k tomu jednou přijde. Na VW.cz stránkách se o novém Polu dočtete všechno možné, ale o motorizaci ANI ŤUK! :-[] https://www.volkswagen.cz/…modely/nove-polo
10. 5. 2021 08:45
Re: Ona by nová Fabia ani nemusela být skutečné RS,..
No jen aby tak to RS nedopadlo, že to bude jediná možnost jak koupit 1.5 s manuálem, a 2.0 TSI zůstane vyhrazená pro Polo GTI
Avatar - Ozzman
10. 5. 2021 00:02
Re: Scout?
Tak si chtel pochvalit garaz, prejme mu to :D
9. 5. 2021 20:27
Ona by nová Fabia ani nemusela být skutečné RS,..
...95 % zákazníků o svižnější verzi by úplně stačila 1.5 TSI se šestistupňovým MANUÁLEM, volitelně doplnitelná o výbavu Monte Carlo! :-|