Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Karoq na dalším videu. Jako lov na yetiho!

David Bureš
Diskuze (49)
Nástupce yetiho se sice jmenuje karoq. Škoda ale k němu natočila video připomínající lov na sněžného muže.

Video se připravuje ...

Škoda Auto už začala lákat na své nové SUV, které nahradí odcházející yeti a doplní v nabídce větší kodiaq. Po prvních fotografiích a videích tu máme další video, které připomíná přírodovědecké dokumenty o hledání tajemné zvěře. Přestože se tak nástupce yetiho už nejmenuje yeti, zveřejněný prezentační snímek hodně připomíná lov na sněžného muže.

Video ukazuje nejmenovaného fotografa, který se karoq snaží zachytit v tajemné divočině. Nejdříve se mu to nedaří, karoq se jako plachá zvěř ukrývá a utíká. Následně ale vůz konečně potkává v klidu na planině.

Nečekejte ale, že by se karoq na videu už plně odhalil. Nové SUV se stále cudně ukrývá pod vrstvou kamufláže, přesto o jeho tvarech Škoda prostřednictvím vedoucího designu exteriéru Karla Neuholda něco prozradila. „Přídi dominuje velmi propracovaná maska chladiče a trojrozměrná kapota, to vše je podtrženo nádhernými krystalickými světlomety. Také zadní část je vytvarována velmi ostře,“ říká designér, který těmito slovy popsal přední partie s rozdělenými světlomety a záď podobně řešenou jako u většího kodiaqu, avšak se svébytnými prvky.

Škoda Karoq bude zástupcům médií a pozvaným hostům oficiálně představena již 18. května na speciální prezentaci ve Stockholmu, zatímco pro veřejnost bude auto odhaleno na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Proti yetimu se karoq natáhne o 16 centimetrů na velikost Seatu Ateca, s nímž bude sdílet techniku i rodné místo, továrnu v Kvasinách. Mezi technické novinky v rámci nabídky mladoboleslavské značky bude patřit čtyřválec 1.5 TSI (110 kW), digitální přístrojový štít nebo ovládání gesty. Z předchůdce naopak zůstane zachován systém Varioflex, tedy vyjmutelná zadní sedadla.

David Bureš
Diskuze (49)
Avatar - Emel
11. 5. 2017 22:10
Re: Konec české Škodovky
Favorit, Felicia, Octavia, Superb a Rapid jsou názvy odkazující na historické modely.

Fabia zní podobně, ale žádné takové auto dřív nebylo.
CitiGo a Roomster jsou anglické variace na určení auta.
Yeti je úplně osamocen.

Kodiaq, Karoq a další q se zřejmě omezí na SUV... tedy rád bych, aby to tak bylo.

Sečteno a podtrženo, přechod z Yeti na Karoq nevítám, ale odklon o českých názvů v tom nevidím... a v minulosti to bylo jednou tak jednou jinak.
Avatar - tune.lar
11. 5. 2017 20:31
Konec české Škodovky
Nepřipadá Vám, že tímto mizí pozůstatky české Škodovky? Co to je za názvy? Seat ma názvy španělských měst, škoda? Kodiaq? Karoq? :no:
Avatar - Barry Lyndon
11. 5. 2017 17:30
Re: co koupit pro manzeĺku?
Když už menší SUV, tak tohle bude určitě sympatické auto. V podstatě Ateca, na kterou všude jen pějí chválu. Jinak že by vrcholná motorizace měla být zážehová, samozřejmě souhlasím (protože by všechny motorizace měly být zážehové >:D ). Na druhou stranu si nemyslím, že by pro uvažovaný účel stopadesátikoňová 1.5TSI nestačila...
Avatar - iudex
11. 5. 2017 17:27
Re: co koupit pro manzeĺku?
Je to veľké asi ako Golf, váži to asi ako Golf a teda žeby sa niekto v Golfe sťažoval na nedostatočnosť 150 koní...
Ale inak tiež zastávam názor, že ten podladený dvojliter so 140 kW by tomu svedčal, tam už by bola suverenita za akýchkoľvek okolností.
11. 5. 2017 15:02
Re: co koupit pro manzeĺku?
ja sem se dostal do situace, ze s par sousedama bydlim skoro na konci světa, kde je bozskej klid a jedina pristupova cesta je po cca 1.5km po sterku nez se dostaneme na silnicku 3.tridy. az na malej kopecek vpodstate zadny velky stoupani, tak by to i v zime mela teoreticky zvladnout dvojkolka, ale mam obavu, ze s klasickym autem budeme v zime drhnou spodkem, tak to jedno neoblibeny SUV bude muset byt a logicky padne manželce. pro me ani pro ni není problém 14 dni nevyjet do civilizace, da se i umluvit ze deti par dni neprijdou do skoly, ale tejden pryc ze skoly nebo s pravidelne pozdnima prichodama uz je za normalni situace ne uplne pruchozi.
a tohle nenapadny suv by se mi i celkem libilo, není to moc velky coz by manzelka ocenila, na druhou stranu par km co mam do hor bych to taky asi cas od casu v zime vyuzil. ja spoleham na to, ze se většinou prohrabu klasickou oktafkou, a když ne, tak bude tohle maly suv...
z logiky věci i z duvodu mého presvedceni je dyzl mimo hru a když ten nejsilnejsi dyzl ma 140kW, nechapu, ze k nemu není odpovídající benzinovej motor.