Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Audi A5 se začíná odhalovat. Asi se moc nezmění

David Bureš
Diskuze (86)
Druhá generace Audi A5 bude postavena na základech aktuální A4. Opět budou k dispozici kupé, kabriolet a model s dvěma páry dveří.

Audi A5 je na trhu už od roku 2007, a je tudíž aktuálně nejstarším modelem čtyř kruhů na trhu. Už brzy se to však změní, protože 2. června automobilka představí jeho novou generaci s interním označením AU494. Zatím tu máme první upoutávku, která naznačuje tvary nového kupé.

Automobil je na prezentačním snímku pečlivě zakamuflován, navíc i stěna za ním je v obdobném zbarvení, a tak rozeznat kontury auta je složité. Patrný je každopádně fakt, že A5 s karoserií kupé zůstane tradičním zástupcem této kategorie, alespoň co se týče základní siluety. Ta se totiž ve srovnání s předchůdcem prakticky nezmění. Ostatně snímek přídě dokazuje, že ani samotné detaily se nemají tolik měnit, čekejme evoluci než revoluci.

Základem nové A5 bude stejně jako u předchůdce model A4. To bude tedy znamenat architekturu MLB Evo s pohonem předních kol z aktuální A4, která bude znamenat výraznou úsporu hmotnosti. A4 v závislosti na verzi mezigeneračně zhubla až 120 kilogramů, podobnou dietu můžeme očekávat také u A5.

Z á-čtverky budou využity také pohonné jednotky, zřejmě však jen ty silnější. Nabídky by měla zahrnovat motory 2.0 TFSI, 2.0 TDI a 3.0 TDI. Počítá se i se sportovně orientovanou variantou S5, kterou by měl pohánět šestiválec 3.0 TFSI (260 kW) z S4. Později se dočkáme i vrcholné RS 5, která má aktuální osmiválec 4.2 FSI (331 kW) vyměnit za šestiválec biturbo. Na druhou stranu takový osmiválec biturbo z chystaného Porsche Panamera II by RS 5 vážně slušel…

Audi A5 by podle dostupných zpráv mělo být i ve druhé generaci nabízeno ve třech karosářských variantách. Jako první se představí kupé, později by měla následovat i kabriolet a pětidveřový Sportback.

audi kupe kabriolet audi kupe kabriolet

David Bureš
Diskuze (86)
Avatar - Hammunasakra
14. 5. 2016 13:08
Re: Brr, předokolní prémiové kupé,
:yes: >:-[]

Chápu že se ti tomu nechce věřit = je to fakt neuvěřitelný :-)
Avatar - _Karel_
14. 5. 2016 13:06
Re: Brr, předokolní prémiové kupé,
Po dlouhé době s tebou souhlasím.
Avatar - Hammunasakra
14. 5. 2016 12:56
Re: Brr, předokolní prémiové kupé,
Fajn řeknu to velmi diplomaticky = jeden z nás je nadoraz neobjektivní až mimo realitu :-!
Avatar - _Karel_
14. 5. 2016 12:49
Re: Brr, předokolní prémiové kupé,
Tvoje omezenost je asi stejná úrážka, jako když jsi napsal, že Kylie jezdí rychleji, než já- neboli- je to konstatování faktu, ne urážka.

"trochu tlačit na pilu" - souhlasím, jen je otázkou, kde je to "trochu". Pro AudihoRS6 to může být tam, kam se spousta lidí nikdy nepodívá.Protože zas tak trochu to určitě nebude.
Když nejsi benevolentní k předokolce, tak je to v pořádku, a nekoupíš si ji. Ale není to totéž, jako psát o tom jako o tragédii, srovnávat to s Talismanem, a tvrdit, že neměla vyjet z továrny.

Já, jako jen běžný řidič nikde netvrdím, že v zemi, kde je ve městě padesátka a mimo město devadesátka by se neměly prodávat 400+ PS osmiválce, protože stejně seš do pár sekund na nelegální rychlosti a jen ohrožuješ všechny okolo. Byla by to ode mě stejná omezenost, jako to, co předvádíš ty.
Avatar - Hammunasakra
14. 5. 2016 12:29
Re: Brr, předokolní prémiové kupé,
Sorry ale tos fakt přehnal! Naprostou neoooobjektivitu nazýváš mou omezeností? :-|

To za 3) je prostě fakt = což spíš víš

Stejně jako to co říkáš ty = že někomu to nevadí a problém je to až když začneš trochu tlačit na pilu . Já s tebou souhlasim = jen v daný ceně a třídě nejsem tak benevolentní a tolerantní

Naštěstí už přestali nabízet FWD audi A8

Popravdě na kritiku by ta trakce byla i v tý mainstreamový střední = kterou sem jmenoval