Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW M2 uniklo na veřejnost! Zaujme hlavně zvláštní zádí

Jan Zajíc
Diskuze (20)

Nové BMW M2 by se světu mělo představit za několik dní, premiéra je údajně naplánována na 12. října. Díky úniku fotografií si však auto můžeme prohlédnout už nyní.

Snímky odhaleného vozu se světle modrým lakem, který je zřejmě odstínem Zandvoort Blue z nabídky BMW Individual, se objevily na webu Bimmerpost.com. A obrázky jsou to interesantní, hlavně díky pohledu na zadní partie. Ty jsou mimořádně zajímavé.

BMW M2 generace G87 totiž zřejmě nabídne neobvykle tvarovaný zadní nárazník s podivnými prvky po stranách, které tak trochu připomínají sloupy. Nacházejí se v nich navíc odrazky. Všimnout si můžeme také difuzoru a čtyř kulatých koncovek výfuku.

Výrazně tvarovaný je ovšem i přední nárazník s velkými otvory po stranách a zajímavě provedenou částí pod registrační značkou. Zvláštní jsou také ledvinky - tentokrát jsou sice poměrně kompaktní, dostaly však horizontální žebrování. Pohled na boční partie odhaluje svalnatější boky.

Nové BMW M2 bude zřejmě posledním „emkem“ se spalovacím motorem bez jakékoliv elektrické výpomoci. Pod kapotou očekáváme řadový třílitrový šestiválec S58 přeplňovaný dvěma turbodmychadly, výkon by se měl pohybovat okolo 450 koní. Na výběr bude mezi šestistupňovou manuální, nebo osmistupňovou automatickou převodovkou.

Video se připravuje ...

Nejasná situace panuje ohledně pohonu zadních kol. Ten by mohl být standardem, objevují se ale také spekulace o použití čtyřkolky M xDrive z větších „emkových“ modelů. Tento pohon všech kol umí fungovat i jako čistá zadokolka. Tak uvidíme.

BMW M2 v generaci G87 se začne vyrábět ve výrobním závodu San Luis Potosi v Mexiku koncem letošního roku. První kusy dorazí k prodejcům na jaře 2023.

Jan Zajíc
Diskuze (20)

Doporučujeme

28. 9. 2022 09:37
Re: Van Hooydonk
Jo, jo, děkuji..
27. 9. 2022 23:37
To asi ne
nema elektricky motor
27. 9. 2022 23:18
Re: To si asi
Souhlas s tou poslední větou :yes:
27. 9. 2022 23:07
Fabricky Tuzing
Když jsem to viděl, tak jsem se podíval jestli není 1.dubna a nebylo... Když jsme se všichni dívali na obrázky a videa, kterak šikulové v rozvojových zemích ze staré "plechovky" udělají vysněné Lamborghini, nebo jiný supersport pomocí PUR pěny, tak jsme pro to měli pochopení, protože to byl kus práce. Ale toto musel navrhnout jenom někdo kdo si pořádně šlehnul. Je to jako nepovedený bodykit made in garáž....
27. 9. 2022 19:04
Re: Van Hooydonk
...Jozef...