Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW M5 klidně může vypadat takto. Čekejte, že bude do zásuvky

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Po nedávné premiéře populárního sedanu z Mnichova se netrpělivě očekává jeho ostrá verze. Může vypadat takto!

Tak už jste vstřebali podobu osmé generaci BMW řady 5? Pokud ano, zhluboka se nadechněte a připravte se na další premiéry, které budou následovat. Již brzy přibude k sedanu nová generace praktické varianty kombi (Touring). Rok 2024 pak bude premiérou ostré verze M5, na kterou čeká nejen každý fanoušek bavorské značky, ale také jeho konkurence.

Nové BMW M5 ve verzi touring

Nová generace BMW M5 bude k dispozici nejspíše i ve variantě Touring, což se naposled stalo v generaci E61 vyráběné v letech 2006 až 2010. Známý virtuální designér X-Tomi Design připravil ukázku, jak by mohl vypadat ostrý sedan. 

Agresivnější linie, přepracovaný nárazník, snížený podvozek a větší kola jsou něco, u čeho v oblasti designu s ostrou M5 počítáme, ale zajímavostí může být přítomnost rámečků ledvinek lakovaných červenou barvou Toronto Red, stejně jako v případě hybridního modelu XM Label Red

Nová M5 bude plug-in hybrid s V8

Jak na tom bude nové BMW M5 s výkonem a motorizací? Novinka již testuje na Nürburgringu a dle nálepky s nápisem Electrified vehicle není tajemstvím, že půjde o plug-in hybrid. Pohonné ústrojí by mohlo být stejné jako u modelu XM, což znamená kombinaci dvakrát přeplňovaného 4,4litrového osmiválce, elektromotoru a osmistupňové převodovky. 

Video se připravuje ...

Ve výkonové tabulce by nová M5 měla s přibližně 700 koňmi zaujmout místo mezi zmíněnými modely XM (653 k) a XM Red Label (748 k). Do oficiálního představení nám ještě nějaký čas zbývá, ale už teď se můžeme těšit na perfektní kombinaci moderní techniky, technologií a zachování důrazu na řidičské potěšení, které BMW svým čekajícím zákazníkům slibuje. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme