Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW X2 M35i xDrive se představí už zítra. Bude agresivní a výkonné

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Už zítra nám mnichovská značka BMW ukáže nové kompaktní sportovní SUV, které bude sdílet techniku s nedávno představenou nejsilnější spalovací „X-jedničkou“. Bude mít design inspirovaný vlajkovým SUV od BMW M.

Už zítra se představí nový bavorák z rodiny sportovních modelů M Performance. Mnichovská značka v nejnovějším teaseru láká na oficiální debut nového BMW X2 M35i xDrive, kterým naváže na nové sportovní BMW X1 M35i xDrive ze začátku letošního léta. Novinka tak slibuje solidní dynamiku v kombinaci se stylovějším tělem.

V nejnovějším teaseru se nové BMW X2 M35i xDrive ukazuje z pohledu na agresivní sportovní design inspirovaný až kontroverzním plug-in hybridním SUV BMW XM. Budoucí zákazníci se tak mohou těšit na výrazný exteriér s osvětleným rámečkem obrovských bavoráckých ledvinek i všude přítomná loga divize BMW M.

BMW u nejmodernějšího kompaktního sportovního SUV zakládá na kontrastním designu se spoustou doplňků s černou povrchovou úpravou. Ve velkých kolech můžeme vidět vrtáním ventilované brzdové kotouče s masivními brzdovými třmeny s emblémem M. Zadní části pak bude dominovat nápadný spoiler.

Video se připravuje ...

Novinka bude sdílet technický základ s již uvedeným BMW X1 M35i xDrive a bude jím přeplňovaný čtyřválec Efficient Dynamics nejvyšším výkonem 221 kW (300 koní) a točivým momentem 400 Nm. Benzinová jednotka pracující v Millerově cyklu bude spojena se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem Steptronic a variabilním pohonem všech kol.

Jak BMW v teaseru uvádí, máme zůstat naladěni pro další informace. Nové BMW X2 M35i xDrive se veřejnosti představí už zítra 11. října.

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

11. 10. 2023 08:27
Agresívny?
Nie, agresívny bude Kodiaq RS podľa predstáv pána Lušovského.