Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW X2 poodhaleno prostřednictvím hry Fortnite, známe datum premiéry

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Mnichovská automobilka se evidentně snaží oslovit mladší generaci, kvůli které ve hře vytvořila vlastní ostrov se známými budovami a prototypem nového BMW X2.

Automobilka BMW nám v tomto roce nadělila řadu zajímavých novinek, především z dílny divize M, v příštím týdnu ale představí i novou generaci dnes nejmenšího SUV modelu X2. Oficiální premiéra je naplánována na 11. října, přičemž první ukázku nového modelu vcelku nevšedně přináší populární on-line hra Fortnite.

Automobilka si totiž v jejím virtuálním světě vybudovala vlastní ostrov Hypnopolis (kód pro připojení 3541-0917-2429), ve kterém hráči najdou ikonické repliky budov jako je slavný „čtyřválec“ ředitelství automobilky, BMW Welt a BMW Museum. Kromě toho zde však podle BMW Blog objeví i příběh zaměřený právě na nové BMW X2, respektive jeho elektrickou verzi iX2.

Video se připravuje ...

Automobilka se také pochlubila, že v rámci Fortnite vytvořila první „car creator“, tedy jakýsi konfigurátor, který bude dostupný prostřednictvím BMW Welt. Konfigurátor se zpřístupní splněním různých misí či úkolů a hráčům následně ukáže prototyp BMW X2, který si budou moci upravit do různých barev, postavit na různá kola, atd.

Po oficiálním představení vozu se pak z prototypu stane produkční vůz, včetně produkční nabídky barev, kol, interiérů, atd. BMW mimochodem poukázalo na skutečnost, že celý ostrov a tento projekt vznikl čistě v režii mnichovské automobilky, bez asistence Epic Games – herního studia stojícího za vývojem hry Fortnite.

Připomeňme, že nové BMW X2 bude představeno 11. října, přičemž očekáváme premiéru spalovací i čistě elektrické verze iX2. S novou generací se navíc očekává výrazný nárůst rozměrů a především změna karoserie z běžného crossoveru na menší SUV kupé, zhruba ve stylu BMW X6. To ostatně ukazují i nové screenshoty, na kterých vidíme náznak SUV kupé karoserie, úzká (ale nedělená) světla či široké ledvinky masky chladiče s podsvíceným rámečkem.

Nové modely BMW X2 a iX2 by měly být technicky odvozené od modelu X1 a iX1, přičemž na vrcholu nabídky by mohl stát model M Performance, pravděpodobně s označením X2 M35i. Ten už měli několikrát zachytit i špionážní fotografové, díky kterým víme o jeho čtveřici koncovek výfuku.

Pod kapotou by měl být 2,0litrový přeplňovaný čtyřválec, naladěný zhruba na 221 kW (300 k), který posílá výkon přes sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku na systém pohonu všech kol xDrive.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme