Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové hodinky inspirované rekordním Chironem stojí 13,6 milionu. Vzniknou jen tři exempláře

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Automobilka Bugatti se opět dala dohromady s hodinářskou a šperkařskou firmou Jacob & Co., výsledkem spolupráce jsou další velice drahé hodinky.

Model Twin Turbo Furious Bugatti 300+ totiž stojí nějakých 13,6 milionů korun. V plánu je výroba pouhých tří exemplářů.

Jak napovídá název, hodinky jsou inspirovány speciálním Chironem s prodlouženou zádí, který pokořil hranici 300 mil v hodině, tedy 482,8 km/h. Nejrychlejší produkční vůz světa jel dokonce 490,484 km/h.

Inspirace rekordním provedení Chironu se odráží ve výběru materiálů i barev, hodinky tedy využívají uhlíková vlákna a titan. 

Výrobce také zmiňuje několik vychytávek, jako jsou dva tříosé tourbillony, to jsou však spíš záležitosti pro hodinkové nerdy, kterým zas tak moc nerozumíme. Pro nás je důležité, že hodinky, jejichž komplikovaný strojek tvoří 832 dílů, umí ukazovat aktuální čas...

Jak už bylo uvedeno výše, společnosti Jacob & Co. a Bugatti spolu nespolupracovaly poprvé. V dubnu letošního roku představily hodinky s pohyblivou miniaturou 16válcového motoru. Ty jsou ovšem levnější. Stojí "jen" 6,6 milionu korun.

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

12. 12. 2021 00:57
Hodinky
Tak to je teda opravdu exkluzivka. Vypadají ale parádně. Já sám bych už dlouho chtěl nějaké kvalitnější hodinky. Ty poslední, které jsem měl mi vydržely sotva dva roky. Jsem ochoten do nich klidně i investovat víc peněz, hlavně když něco vydrží. Zatím mě teda asi nejvíc zaujaly jedny od Swiss Military, které mají tady: https://www.grandstyl.cz/ Nepatří mezi úplně nejlevnější a vypadají, že jsou i kvalitně vyrobené.