Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Maserati Quattroporte má úspěch, prodalo se už 8 tisíc kusů

Diskuze (71)
Italská automobilka plánuje prudký růst. Při pohledu na výsledky nové generace Quattroporte to vypadá, že plány vychází.

Fiat mohutně investuje do své divize Maserati, aby rozšířil její portfolio a výrazně zvýšil odbyt. Zatím je v prodeji první z připravovaných novinek a úspěchy opravdu přichází. Maserati Quattroporte šesté generace se nabízí od začátku roku a automobilka eviduje už osm tisíc objednávek. Největší zájem je v USA a v Číně.

Toto číslo není na první pohled příliš vysoké. Jenže předchozí model ve své nejúspěšnější sezóně 2007 pokořil za celý rok metu pět tisíc kusů, dohromady za jeho devítiletou kariéru vzniklo 24 tisíc kusů.

Nová továrna Maserati Grugliasco, nedaleko Turína, nyní už jede na plný provoz dvou směn. Italové totiž spustili výrobu menší modelové řady Ghibli, která výrazně rozšíří potenciální okruh zákazníků – nabídne pohon všech kol, nebo dieselový motor (poprvé v historii značky). U dvojice sedanů se počítá s roční produkcí v součtu 35 tisíc, chystané SUV Levante by mělo přidat dalších 20 tisíc ročně.

Diskuze (71)
23. 5. 2013 13:18
Re: SKVĚLÝ POČIN
>:D Zkus to hlavou. Třeba ti dojde, že v tom mém příspěvku je v podstatě ten nejzásadnější argument a ještě k tomu dávka respektu, který v reakcích, které na Kylie píši poměrně často není.
23. 5. 2013 13:15
Re: SKVĚLÝ POČIN
Což je naprosto v pořádku. Jak říkám subjektivní vnímání, které s realitou nemusí mít nic společného. ;-)
23. 5. 2013 13:12
Re: SKVĚLÝ POČIN
:yes: ;-)
23. 5. 2013 12:26
Re: OSM TISÍC SNŮ
Sice nevím, co s tolika Maserati budu dělat, ale když na nějaký ten den přestaneš psát, tak mi stojí za to, abych si jich taky pár koupil. :-)
23. 5. 2013 12:03
Re: SKVĚLÝ POČIN
:yes: