Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové městské SUV Fiat dostalo jméno Pulse a konečně ukázalo interiér

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Novinka určená pro jihoamerické trhy se poprvé ukázala již v květnu, teprve nyní však automobilka odhalila jméno a interiér.

Fiat sice představil své nové městské SUV pro jihoamerické trhy již začátkem května, tehdy však byla novinka známá pouze jako Projekt 363 a o jejím konečném jménu mohla prostřednictvím ankety na webových stránkách rozhodnout veřejnost. A lidé se rozhodli pro jméno Pulse.

Na nových snímcích tak už můžeme vidět vůz s oficiálním názvem, na designu exteriéru se však od květnové premiéry prakticky nic nezměnilo. Pulse stojí na platformě MLA a jako správný crossover má všudypřítomné oplastování. Ve vyšších výbavách pak nabídne i LED světlomety, černě lakovanou střechu, litá kola nebo bohaté chromování.

Vůbec poprvé pak automobilka ukázala také interiér, který je možná na první pohled pojat celkem jednoduše, nabízí však bohatou technologickou výbavu. V kapličce přístrojů je 7“ digitální přístrojový štít, zatímco z palubní desky vystupuje 10,1 palcový dotykový infotainment.  V tiskové zprávě pro brazilský trh měl navíc Fiat zmínit, že pro model Pulse vyvíjel nové materiály, látky a barvy, aby ho odlišil od zbytku nabídky.

Palubní desku rozděluje chromová linka společně s lakovaným dílem, který navazuje na obložení dveří. Ve středové konzole si pak můžeme všimnout automatické klimatizace s dotykovými tlačítky nebo voliče automatické převodovky. Volant je čalouněn kůží a zaujme především díky výraznému červenému tlačítku Sport.

Video se připravuje ...

Pod kapotou by se měly objevit dvě motorizace: 1,0litrový přeplňovaný tříválec o výkonu cca 120 koní a základní 1,3litrový atmosférický čtyřválec o výkonu cca 109 koní. Tříválec by měl být spojen s šestistupňovým automatem, zatímco základní čtyřválec by měl nabízet pětistupňový manuál nebo CVT převodovku.

Nový Fiat Pulse by měl na jihoamerické trhy vstoupit ještě v tomto roce, ceny však prozatím nebyly zveřejněny.

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Doporučujeme

31. 7. 2021 06:31
Už mám tých SUV a crossoverov...
...plné zuby. Normálne auto kedy spravia? Čo tak Punto?
Avatar - sorpersa
30. 7. 2021 20:23
Re: Prave taketo
Myslím že by kanibalizovalo cross Tipo. Bolo by tam trochu tesno spolu s x kom.
Avatar - 3_diamanty
30. 7. 2021 16:21
Re: Co je to sakra za oxymoron
Nieco podobne ako 4 dverove kupatko... tiez sa mi victorinox pri tom vo vrecku otvara ...
Avatar - Beefcake
30. 7. 2021 16:18
Co je to sakra za oxymoron
Ze "mestske SUV" ? Dalsie auto s SUV v popise, aby sa predalo o 7ks viac.
Avatar - 3_diamanty
30. 7. 2021 16:18
Prave taketo
Taketo nieco v europe fiatu dnes velmi chyba... dat tak k tomu to 1.3 turbo z 500X a bestseller je na svete... fakt nerozumiem taktike europskej divizie fiatu... v podstate uz aj ta brazilska odnoz fiatu je dnes lepsia a zaujimavejsia a celkovo dalej ako tych par europskych veteranov ktore u nas tato znacka ponuka... smutne