Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Mitsubishi Outlander do Evropy dorazí až v příštím roce. Jako plug-in hybrid

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Mitsubishi sice představilo čtvrtou generaci modelu Outlander na podzim roku 2021, do Evropy se ale tato novinka dostane až v příštím roce.

A dorazí zřejmě výhradně s plug-in hybridním pohonem. Automobilka hovoří o druhé generaci plug-in hybridního systému se dvěma elektromotory, zajišťujícími pohon všech kol.

Plug-in hybridní Outlander už se prodává například i ve Spojených státech amerických. Vůz tam spoléhá na 2,4litrový zážehový čtyřválec a dva elektromotory, zajišťující pohon všech kol. Maximální kombinovaný výkon soustavy činí 185 kW, točivý moment vrcholí 450 Nm.

Důležitou součástí je také baterie o kapacitě 20 kWh, která má zajistit dojezd na elektřinu až 61 kilometrů. Mitsubishi dále vyzdvihuje, že na vhodné nabíječce se baterie dokáže dobít z nuly na 80 % za méně než 40 minut.

Podle společnosti Mitsubishi Motors Europe bude nový Outlander PHEV vyvinutý pro Evropu, jsme tedy zvědavi, co všechno se oproti verzím pro severoamerický nebo japonský trh změní. Troufneme si tvrdit, že "složení" pohonu ale zůstane stejné.

Firma slibuje nejnovější asistenční a informační technologie a interiér kombinující "vysokou úroveň kvality, funkčnosti a japonského řemeslného zpracování". Jestli to bude pravda, se budeme moci přesvědčit v roce 2024.

Pro úplnost dodáme, že tří předchozích generací modelu Outlander se od uvedení na trh v roce 2003 v Evropě prodalo přes půl milionu vozů. A co se plug-in hybridu týče, od zahájení prodeje v Evropě v roce 2013 Mitsubishi na starém kontinentu udalo asi 200 tisíc exemplářů.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Doporučujeme

10. 2. 2024 08:12
Re: Bez dotací v Německu, Nizozemí a Norsku ...
Ke dnu? Ale. Mitsu samo odešlo z Evropy a zůstalo na mimoevrospkých trzích, kde se jim daří. Jen se vykašlali na evropské nesmysly stejně jako Toyota se Highlanderem, Camry s lepšími motory, Corolou s lepšími motory, protože celou svou výrobní kapacitu udali jinde po světě.
Avatar - Mikesus
12. 3. 2023 21:51
Re: Hnusny
Co je za stát USSA? :-[]
Pokud je to narážka na fašisty, tak ti aktuálně dnes jsou v Rusku. Nemělo tam být spíš USSR? :-[] :-[] i když ti si teď nic moderního moc nekoupí.
Avatar - WinDiesel
12. 3. 2023 10:56
Re: Outlander
Nejen v Německu, i v Nizozemí a v Norsku. Klíčové trhy, mudrci zjistili že PHEV překáží EV :-) :-) :-)
Avatar - WinDiesel
12. 3. 2023 10:55
Re: Hnusny
Jsi jako obvykle mimo. Je to hnusné, nehezké. PHEV je předražený a bez dotací si ani nevrzne. Prodeje Outanderu PHEV byly totálně závislé na dotacích v Německu, Nizozemí, Norsku atd.
PHEV se najednou ocitly v nemilosti a tak půjdou rychle ke dnu.
Avatar - WinDiesel
12. 3. 2023 10:53
Bez dotací v Německu, Nizozemí a Norsku ...
... má tento PHEV smolíka. Mitsubishi jde v Evropě ke dnu.