Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Rychle a zběsile X se odhaluje v prvním traileru, opět slibuje divokou jízdu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

První část závěru filmové ságy Rychle a zběsile by měla do prvních kin dorazit v průběhu května.

Filmová série Rychle a zběsile se pomalu blíží do závěru své desetidílné ságy, která vznikala během uplynulých více jak dvaceti let.  První díl měl totiž premiéru v roce 2001, již v květnu tohoto roku se pak dočkáme premiéry první části závěrečného desátého dílu.

Jeho obsah i obsazení přitom naznačuje trailer, který spatřil světlo světa těsně před začátkem víkendu. Hlavním hrdinou bude tradičně Vin Diesel jako Dominic Toretto, který si znovu zahraje ochránce své velké filmové rodiny, jejíž členy již dobře známe z minulých dílů.

Video se připravuje ...

Hlavním záporákem bude tentokrát Jason Momoa, jehož postava Dante bude odkazovat na pátý díl série (Fast Five), který se odehrával v Rio De Janeiru. Připomeňme, že v tomto díle se hlavní hrdinové rozhodli okrást místního bosse podsvětí, kterým byl Hernan Reyes (Joaquim del Almeida). Dante by měl být jeho synem, který se chce pomstít za ztrátu otce i majetku.

Dante však nebude jediným návratem do minulosti. Během traileru můžeme vidět několik prostřihů z minulých dílů, ve kterých se objeví i zesnulý herec Paul Walker. S jeho postavou, kterou v minulosti pomáhal oživit hercům bratr Cody Walker, se už ale nejspíš nesetkáme.

Místo toho se ale opět objeví Jason Statham jako Deckard Shaw nebo John Cena jako Jakob Toretto, který se poprvé představil v Rychle a zběsile 9. Chybět nebude ani Sung Kang a jeho postava Han, která byla v minulém díle nečekaně oživena. Novými tvářemi budou Brie Larson (známá jako Captain Marvel) nebo Alan Ritchson (seriálový Reacher).

V ukázce vidíme opět řadu zajímavých automobilů, včetně několika restomodů, upraveného Dodge Charger, moderních vozů Dodge, klasické Alfy Romeo, moderních sporťáků, atd. Ani tentokrát ale nebudou chybět extrémy v podobě skoků s autem z letadla, obrněných automobilů, atd. Dojde také na střelbu, exploze, rvačky a několik kousků popírajících fyzikální zákony.

Video se připravuje ...

Ve srovnání s předchozími díly, ve kterých nebyl problém ani poslat auto do vesmíru, však ukázka na nové Rychle a zběsile X působí trochu decentněji. V každém případě se opět můžeme těšit na pořádnou divočinu. Jak už jsme zmínili, premiéra by měla proběhnout v květnu, přičemž jako nejpravděpodobnější se zdá datum 19. 05. 2023. Jak ovšem víme, poté bude stále zbývat ještě jeden díl, který celou ságu uzavře.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme