Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru Outback už má české ceny. K dispozici je s jediným motorem a čtyřmi výbavami

Jan Zajíc
Diskuze (92)

Aktuální Subaru Outback generace BT se sice vyrábí už od léta roku 2019, do Evropy a na český trh však přijíždí až nyní.

Nový Outback je u nás k dispozici výhradně s atmosféricky plněným zážehovým čtyřválcem o objemu 2,5 litru. Motor s přímým vstřikováním a filtrem pevných částic (s interním označením FB25) byl přizpůsoben evropským normám, takže nabízí nejvyšší výkon 124 kW a maximální točivý moment 252 N.m.

Na americkém trhu tato jednotka přitom poskytuje 134 kW a 235 N.m. Tamní zákazníci však navíc mohou sáhnout po turbodmychadlem přeplňovaném čtyřválci o objemu 2,4 litru a výkonu 191 kW. Toho se v Evropě nedočkáme.

Ale zpět do Evropy. Jediný motor v nabídce je spárovaný s pohonem všech kol a bezestupňovou převodovkou Lineartronic. Ta je nová, s osmi virtuálními stupni (místo sedmi) a převodovým poměrem 8,1:1.

Nový Outback je v Česku k dispozici ve čtyřech výbavových liniích. Základ představuje provedení Active ES za 1.085.000 Kč, které zahrnuje například BiLED přední světlomety, zadní LED světla, 18palcová kola z lehké slitiny, v 10 směrech elektricky nastavitelné sedadlo řidiče s bederní opěrkou, bezklíčový přístup a startování, sklápění zadních opěradel ovladačem ze zavazadlového prostoru, dvouzónovou automatickou klimatizaci s prachovým filtrem a hlasovým ovládáním, vyhřívání volantu, vyhřívaná sedadla vpředu i vzadu, multimediální systém s 11,6" displejem, audio se 6 reproduktory, DAB+, Apple CarPlay, Android Auto, palubní přístroje s barevným LCD displejem, tempomat a řadu elektronických asistentů a bezpečnostních systémů.

Vyšší verze Comfort ES pak vyjde na 1.140.000 Kč, Field ES na 1.170.000 Kč a nejvybavenější Touring ES na 1.230.000 Kč.

Nejdražší varianta nabízí kupříkladu 18" kola s broušeným vzhledem, elektricky ovládané střešní okno, čalounění sedadel kůží Nappa, paměť sedadla řidiče spojenou s nastavením zpětných zrcátek vybavených funkcí sklápění při couvání a s možností uložení v ovladači Smart key systému, audionavigační systém Harman/Kardon, s 11 reproduktory a subwooferem nebo kamery pro sledování prostoru okolo vozu (Multi View Monitor Systém).

Jan Zajíc
Diskuze (92)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
10. 5. 2021 17:00
Re: Outback
Nebolo, pretoze auto by bolo o 5K E drahsie a pre zmenu by sa nepacilo kolenovrtom zase toto.
Avatar - Beefcake
10. 5. 2021 16:59
Stara recenzia na 2.0D
Pozrel som si schvalne tunajsi test Outbacka spred par rokov a uz tam par ludi plakalo, ze to je len 110kW, hoci s turbom.
Takze bohuzial, ista skupinka ludi sa musi za kazdu cenu tavrit ako najhustejsia pretekarska komunita, ktora vsetko videla , so vsetkym jazdila a pod 200kW sa nic nerata, aj keby to bola nakupna tazka.
Avatar - Hammunasakra
10. 5. 2021 10:46
Re: Outback
Jo škoda to je = i subaru by jistě rádo větší marži s nejdražší verze

ALE holt realita (co jí popíráte) viz iPace včera 17:27
Avatar - Hammunasakra
10. 5. 2021 10:44
Re: Outback
ano VÍŠ že supersport s tím nemá NIC společnýho ne? https://www.auto.cz/…a-hubicku-130672

Bavíme se o běžných autech = a evropských vs amerických motorizacích
No a viz já celá diskuze a viz na závěr iPace včera 17:27

Subaru by jistě RÁDO prodávalo i tady verzi s větší marží = ale viz ten iPace
9. 5. 2021 17:27
Re: Outback
drtiva vetsina tech 6 valcu Subaru je dovoz jezdenky, oficialni prodeje v CR byli minimalni a z nabidky v CR tak dane motory zmizeli o cca 2 roky drive nez treba v Nemecku, obdobne mizi nektere motorizace z ceskych nabidek i u jinych znacek, proste proto ze o ne neni zajem

viz treba "Fiatacky" Feemont s V6 pentastarem, prodalo se jich oficialne v CR asi 10-20 kousku za celej rok, a pak to v tichosti odstranili z nabidky protoze kvuli par kusum nema smysl ani skolit servisaky na danou motorizaci a desne se jim prodrazovala asistence pro ty auta