Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Noví jezdci, stejný partner. Hlavním sponzorem Alfy Romeo F1 zůstává Orlen

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

I pro sezonu 2022 bude hlavním sponzorem stáje Alfa Romeo Racing společnost Orlen. Součástí stáje zůstává i polský jezdec Robert Kubica.

Alfu Romeo čekají před příštím ročníkem šampionátu formule 1 velké změny. Tým opouští mistr světa z roku 2007 Kimi Räikkönen i jeho kolega Antonio Giovinazzi. Stáj tak má pro příští ročník zcela nové jezdecké složení – ze stáje Mercedes přichází Valtteri Bottas, kterého doplní čínský nováček Kuan-jü Čou.

Právě jeho příchod do týmu představuje příležitost k posílení značky Orlen a podpoře obchodních aktivit společnosti Orlen China, které posílí celosvětové vnímání společnosti. Součástí týmu zůstává v pozici rezervního pilota i polský jezdec Robert Kubica, který bude ambasadorem značky Orlen v rámci bilaterální spolupráce, která zahrnuje účast člena týmu Orlen ve vytrvalostních závodech.

„Naše skupina má globální působnost, a proto musíme být aktivní ve všech oblastech, i při plánování marketingových a sponzorských iniciativ. Závody formule 1 vysílá 99 národních televizních stanic a podle údajů společnosti Nielsen je sleduje na 400 milionů diváků,“ vysvětluje Daniel Obajtek, předseda představenstva skupiny PKN Orlen.

Díky sponzoringu motoristického sportu dokáže PKN Orlen oslovit miliony fanoušků po celém světě. V nadcházející sezoně bude značka i nadále vidět na bočních částech vozu, zadních i předních křídlech, ochranném systému Halo i zrcátkách. Logo pochopitelně nesmí chybět ani na závodních kombinézách.

Během příštího ročníku se Robert Kubica zúčastní čtyř pátečních tréninků v rámci závodních víkendů. „Jsem rád, že společnost Orlen zůstává partnerem týmu i v další sezoně. To znamená, že Polsko bude mít i nadále své zastoupení v nejprestižnější motoristického soutěži. Nadcházející rok bude pro tým velkou výzvou a doufám, že fanouškům formule 1 přineseme mnoho zajímavých momentů,“ dodává Robert Kubica.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Doporučujeme