Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Defender se bude vyrábět kousek od nás. Sousedé se můžou těšit

ČTK
Diskuze (12)

Britská automobilka Jaguar Land Rover (JLR) bude svůj novogenerační vůz Land Rover Defender 4x4 vyrábět na Slovensku, nikoli v Británii.

Prodávat se tento model začne začátkem příštího roku poté, co jej firma představí na frankfurtském autosalonu. Společnost vlastněná indickou Tata Motors to sdělila dnes v Dillí.

Továrna JLR u Nitry byla oficiálně otevřena v říjnu. Od roku 2020 by podle agentury Reuters měla být schopna ročně vyrobit 100.000 aut, projektována je na 150.000 vozů ročně. Zatím se tam od září montuje model Discovery.

Současný model Defender vyráběla 67 let do roku 2016 továrna Solihull nedaleko Birminghamu. Firma se do ní chystá podle svého dnešního sdělení "významně investovat" a podpořit výrobu dalších novogeneračních modelů Range Rover a Land Rover.

Britské automobilky přesouvají výrobu do Evropy v obavách z brexitu bez dohody. Starosti jim v souvislosti s odchodem Británie z Evropské unie dělá mimo jiné možné zavedení až desetiprocentních cel na hotová auta, papírování a případné zpožďování dodávek autodílů. Proto podle agentury Reuters vypracovávají pohotovostní plány a někde dokonce i přechodně přerušily výrobu.

Slovensko je v přepočtu na obyvatele v posledních letech největším výrobcem aut na světě. Své továrny mají v zemi i automobilky Volkswagen, Kia Motors a PSA, na které je navázána řada výrobců součástek. Automobilový průmysl je jedním z hlavních tahounů exportně orientované slovenské ekonomiky.

ČTK
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
4. 5. 2019 22:14
Re: tesim sa
Nehladaj tam logiku. V tomto pripade sa riad tym, kto to pise.
3. 5. 2019 04:23
Re: Slovaci jedou v levem pruhu
Zkus si příště vysnít opravdu terénní cestu než tu budeš slintat. Velar
a tím spíš Disco dají v zásadě to, cop
původní Defík.
3. 5. 2019 04:21
Re: Slovaci jedou v levem pruhu
Tak tomuto příspěvku naprosto nerozumím. V čem dělají Nošovice špatné
jméno???
Avatar - Beefcake
2. 5. 2019 20:48
Re: Slovaci jedou v levem pruhu
Daj si radsej sedativa. Resp. uz neber to svinstvo.
Avatar - Beefcake
2. 5. 2019 20:47
Re: Slovaci jedou v levem pruhu
No jasne, ti , co o tom rozhoduju su totalne tupi a daju na nejakych hejterov
na forach.