Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový elektromobil Renaultu chce převzít roli Nissanu Leaf. Na trhu snad od roku 2022

Tomáš Dusil
Diskuze (2)

Renault plánuje uvést na trh dva nové elektromobily. Kromě malého městského vozu by to měl být také větší vůz, který by měl konkurovat úspěšnému Nissanu Leaf.

V současné době zastupuje značku Renault na poli elektromobilů model Zoe EV, tedy auto formátu Clia. Do budoucna jej doplní dva nové elektromobily. Kromě menšího městského autíčka to bude také větší vůz, s nímž by Renault rád převzal vedoucí úlohu v oblasti elektromobilů v rámci aliance. A tedy vytlačil z této pozice dosud velmi úspěšný Nissan Leaf.   

Dvě připravované novinky jsou součástí elektrické ofenzívy aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, která si klade za cíl prodávat celosvětově až dva milióny elektromobilů v roce 2025.

Renault už dříve oznámil svůj plán představit osm nových elektromobilů do roku 2022. V současné době však jejich původní počet zredukoval na polovinu. Jak prozradil Eric Feunteun, programový ředitel pro elektromobily britským novinářům. „Chceme pokračovat v nabídce elektrického vozu segmentu B, který má dle našeho názoru nejsilnější potenciál. Následně bychom chtěli nabídnout elektromobil také ve vyšším segmentu C. Nejdůležitější je pro nás správné načasování.“

Dle Renaultu je pro cenové zpřístupnění elektromobilů důležité snížit cenu akumulátorů. Ta je v současné době stále poměrně vysoká. Navíc zvětšit dojezd vozidla znamená zvětšit plochu baterek. A to se již opět dostáváme do kategorie vozů Tesla či Jaguar i-Pace, které jsou ovšem velmi drahé. 

Tomáš Dusil
Diskuze (2)

Doporučujeme

2. 4. 2019 21:40
Re: Nový Renault
Pre takých ako si ty budú robiť šliapacie auto, to bude najlacnejšie.
Avatar - xxc
2. 4. 2019 21:13
novy renault
To bude velka veda dat na novy Leaf znak Renaultu a budu mat novy model :-) A my ostatni cakame na nove elektricke Sandero za 9900 €.